Home Crna kronika Surađivale policije iz Sarajeva, Hercegovine, Srednje Bosne… Pročitajte priopćenje FUP-a o akciji...

Surađivale policije iz Sarajeva, Hercegovine, Srednje Bosne… Pročitajte priopćenje FUP-a o akciji protiv automafije

SHARE

Nakon što su proveli veliku akciju tijekom koje su inspektori FUP-a surađivali s policijom iz Sarajeva, Hercegovine, te Srednje Bosne i Zeničko-dobojske županije, iz FUP-a su jučer poslali priopćenje kako su uhitili dvoje osumnjičenih za više krađa automobila. Dvojicu privedenih sumnjiče za krađe Golfova 6 i Škoda, a prilikom akcije našli su i dva ukradena vozila.

Istraga se nastavlja, a u nastavku pročitajte priopćenje FUP-a:

Policijski službenici Federalne uprave policije su u koordiniranim aktivnostima s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskom, Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom županjom poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identificiranja lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom „Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela“ iz člana 346. istog Zakona.

Po navedenom osnovu, psomenutog dana na području općine Novi Grad Sarajevo identificirana su i lišena slobode dva lica koja se dovode u direktnu vezu izvršenja spomenutih krivičnih djela i to lica M.S. iz Zenice i S.S. s područja općine Sokolac, a koji su identificirani kao višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala.

Također, na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to „Škoda Octavia“ sa područja Zenice i „VW Golf V“ s područja Kaknja. Imenovani su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila „VW Golf VII“ i „Škoda Octavia“, čime su za sebe stekli enormnu protupravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu.

Policijski službenici ove Uprave policije će u suradnji sa naprijed navedenim Ministarstvima unutarnjih poslova nastaviti rad na pronalasku i drugih otuđenih putničkih motornih vozila kao i lica koja se mogu dovesti u blisku vezu izvršenja krivičnih djela iz oblasti auto-kriminala.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Županijskom tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.