Home Šport Marin Čilić ostao bez četvrtfinala Australian Opena, Raonić koristio svoje prilike

Marin Čilić ostao bez četvrtfinala Australian Opena, Raonić koristio svoje prilike

SHARE

Marin Čilić ostao je bez prave prilike protiv Miloša Raonića koji ga je u tri seta porazio u osmini finala Australian Opena…

U meču osmine finala Australian Opena do pobjede je stigao Kanađanin Miloš Raonić koji je u tri seta bio bolji od Marina Čilića. Završilo je 6:4, 6:3, 7:5.

Meč je trajao dva sata i 17 minuta, a Raonić je u petom međusobnom dvoboju stigao do druge pobjede. Hrvatski tenisač nije imao prave šanse protiv igrača koji je meč zaključio s 35 as servisa, 55 winnera i sve četiri spašene break šanse.

Prve dvije Kanađanin je spasio u sedmom gemu prvog seta, a kod vodstva 5:4 stigao je do 0:40 te iskoristio drugu break, a ujedno i set loptu.

Slične probleme Čilić ima i na početku drugog seta te odmah gubi svoj servis te je u zaostatku od 3:0. U tim trenucima smo saznali u čemu je problem Marinovog naglog pada, a to su ta bolna leđa koja ga muče kroz cijeli turnir. Čilić je pozvao medicinski time-out te je primio tretman za leđa. Nakon medicinske pomoći se hrvatski tenisač pribrao i počeo osvajati svoje servise, ali je za povratak u set bila potrebna pogreška Raonića, piše sportnet.rtl.hr.

Kanađanin je bio neumoljiv te je servirao gotovo bez greške. Ubacio je 80% prvog servisa, od čega 12 aseva, a sjajan mu je bio i drugi servis pa sa sigurnih 6:3 uzima i drugi set, a da Čiliću nije dao niti jednu priliku za povratak.

Čilić je kod vodstva 5:4 u trećem setu, na servis kanadskog tenisača, imao dvije vezane set lopte, no nijednu nije iskoristio. Nakon toga Raonić koristi svoju prvu, a zatim zaključuje meč u svoju korist.

Australian Open, osmina finala:
Miloš Raonić – Marin Čilić 6:4, 6:3, 7:5