Home Vijesti Kinezi koji rade u BiH predlažu dobrovoljnu izolaciju po povratku

Kinezi koji rade u BiH predlažu dobrovoljnu izolaciju po povratku

SHARE

Kineski državljani koji borave i rade u BiH a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno su predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH.

Radnici su također predložili mjere stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije, priopćilo je danas Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju se navodi da su od izbijanja upale pluća uzrokovane novim koronavirusom, vlasti u NR Kini slučaju pridavale veliki značaj.

-Predsjednik Xi Jinping dao je važne upute za poduzimanje odlučnih mjera za suzbijanje epidemije. Kineska vlada je poduzela djelotvorne i znanstvene mjere za sprječavanje i kontrolu. Mi smo odlučni i uvjereni da ćemo uspješno kontrolirati epidemiju i suzbiti širenje virusa. Otvorenim, transparentnim i vrlo odgovornim odnosom prema globalnom zdravlju i sigurnosti, resorne institucije kineske strane su odmah obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju, relevantne države i regije Hong Konga, Makaoa i Tajvana o informacijama o stanju epidemije, te u najkraćem roku podijelile gene novog koronavirusa i održavale blisku komunikaciju s međunarodnom zajednicom – navodi se u priopćenju.

Također se ističe da su Svjetska zdravstvena organizacija i vlade svih zemalja visoko ocijenile poduzete mjere kineske strane.

-Trenutno u Bosni i Hercegovini nije pronađen nijedan potvrđen niti sumnjivi slučaj upale pluća prouzrokovane novim koronavirusom. Veleposlanstvo Kine u Bosni i Hercegovini je spremno održavati komunikaciju i surađivati s vlastima u BiH u bilo kojem aspektu ovog pitanja. Osim toga, prema informacijama veleposlanstva, kineski državljani koji borave i rade u Bosni i Hercegovini a trenutno se nalaze u Kini, dobrovoljno su predložili inicijative i mjere izolacije u trajanju od 15 dana nakon povratka u BiH, stroge zaštite od virusa i pažljivog nadgledanja vlastite zdravstvene situacije – priopćeno je iz Veleposlanstva NR Kine u BiH.