Home Crna kronika ‘Čovjek se srušio na tribini, a nitko nije dao da ga iznesemo

‘Čovjek se srušio na tribini, a nitko nije dao da ga iznesemo

SHARE

Nakon što je policija izvanrednim priopćenjem izvijestila o incidentu nakon nedjeljne utakmice 20. kola HNL-a između Varaždina i Hajduka, javili su se pripadnici Torcide iz Varaždinske županije.

Na južnoj tribini jedan se čovjek srušio. Ljudi oko njega su mu pet minuta vadili jezik iz usta, pozivala se hitna u pomoć preko zaštitara pa do policajaca, ali nitko nije reagirao – ističe navijač Hajduka, za 24sata.hr

Ističu da specijalci nisu dali da se onesviješteni iznese s tribine. Zatim je započeo sukob između policije i navijača.

Navijači su zbog toga probili kordon policije i tu je počela tučnjava. Na kraju je vozilu hitne medicinske pomoći trebalo 15 minuta da dođe s jedne strane stadiona na drugu stranu – rekao je drugi pripadnik Torcide.

Podsjetimo, varaždinska policija izvijestila je da je 200 pripadnika Torcide napalo policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Jedan policijski službenik je ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

“U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima”, istaknula je varaždinska policija.

Na kraju su tri osobe uhićene i dovedene u policijsku postaju.