Home Zanimljivosti Njemačka policija u šoku: Oduzeli mu ključeve, on nastavio put za BiH

Njemačka policija u šoku: Oduzeli mu ključeve, on nastavio put za BiH

SHARE

Ono što se ovog vikenda dešavalo u Bavarskoj zaslužuje da se nađe u rubrici “vjerovali ili ne”. U subotu 1. veljače oko 22.40 policija Siegsdorf je na autocesti A8 prema Salzburgu, u blizini Bergena, zaustavila “passat” slovenačkih registarskih tablica, piše Traunsteiner Tagblatt.

Za volanom je bio 32-godišnji državljanin BiH, u Austriji zaposlen kao klesar, koji je krenuo u svoju domovinu.

Budući da je muškarac mirisao na alkohol bio je podvrgnut alkotestu. Pokazalo se da državljanin BiH ima skoro jedan promil alkohola u krvi, što je objasnio prisustvom rođendanskoj zabavi u noći s petka na subotu.

Na mjestu zaustavljanja državljanin BiH je kažnjen novčano s 500 eura i jednomjesečnom zabranom vožnje u Njemačkoj. Naravno, zabranjeno mu je da nastavi vožnju tako što je policija oduzela ključeve vozila

Službenici iste patrole policije Siegsdorf na autocesti bili su zaprepašteni kada su nepuna dva sata kasnije, malo iza ponoći 2. veljače, primijetili isti “passat” u vožnji na čvoru autocesti Siegsdorf!?

Za volanom je bio ponovo 32-godišnji državljanin koji je otišao po rezervne ključeve i nastavio vožnju za BiH! Vjerovali ili ne, ponovo je bio pijan, doduše ne kao prvi put, ali i dalje sa znatno više od zakonski dozvoljenih 0,5 promila alkohola u krvi!

Za drugo krivično djelo morao je platiti 1.000 eura, a sada ga očekuje i 4-mjesečna zabrana vožnje, prenosi Oslobođenje.