Home Vijesti Samo na Odjelu obiteljske medicine u Ljubuškom obavljeno 72 677 pregleda bolesnika

Samo na Odjelu obiteljske medicine u Ljubuškom obavljeno 72 677 pregleda bolesnika

SHARE

„Tijekom prošle godine liječnici koji rade na Odjelu obiteljske medicine Doma zdravlja Ljubuški obavili su 72 677 pregleda bolesnika“, istaknuo je dr. Ivan Landeka, ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški tijekom gostovanja u programu Radija Ljubuški.

On je dodao kako su nedavno dobili izvještaje o radu svih odjela.

„Generalno mogu reći da smo pružili više usluga u odnosu na 2018. godinu. Najveće povećanje je na Odjelu obiteljske medicine gdje je obavljeno 15 tisuća liječničkih pregleda više nego u 2018.“, rekao je Landeka.

On je dodao kako je povećan broj pregleda i u većini specijalističkih službi, dok je broj pregleda na odjelu Pedijatrije otprilike isti kao i prošle godine.

„Kada se govori o našoj Hitnoj medicinskoj službi obavljeno je negdje oko 13 tisuća liječničkih pregleda bolesnika, a samo 6,2 posto, odnosno 838 njih je odvezeno prema bolničkim ustanovama ili je dobilo uputnicu za pregled u bolnici. Ovo je vrlo bitno istaknuti jer se evo u javnosti nekad stiče dojam kako naša Hitna medicinska pomoć služi kao tampon zona, gdje se samo proslijeđuju bolesnici prema bolničkim ustanovama, najčešće Mostaru, a evo prema ovim podacima u više od 93 posto slučajeva bolesnici su zbrinuti tu kod nas. Tu im je pružena prva pomoć i nije bilo potrebe za odlazak u bolničke ustanove“, istaknuo je Landeka.

U audiozapisu poslušajte razgovor s dr. Landekom