Home Društvo Grude: Lovačke kamere vrebaju one koji stvaraju ilegalna odlagališta otpada

Grude: Lovačke kamere vrebaju one koji stvaraju ilegalna odlagališta otpada

SHARE
Svi oni koji bacaju smeće u dijelovima općine Grude, odnosno na lokacijama koje nisu za to predviđene mogli bi se neugodno iznenaditi ako negdje “osvanu” u javnosti zbog toga što čine.

Naime, kako je naveo izvor portala Grude.com koji je želio ostati anoniman zbog novokomponiranih odlagališta otpada na koja odlažu nesavjesni pojedinci na nekim dijelovima iznad središta Gruda gdje su ranije viđene veće količine smeća već su postavljene lovačke kamere, a planira se to i u ostatku općine kako bi se vidjelo tko namerno uništava okoliš u ovoj lokalnoj zajednici.

– Taman kad se ova naša priroda očistila od smeća, kada više ne pričamo o ilegalnom uništavanju otpada na lokaciji bezdan iznad Gruda nesavjesni pojedinci počeli su stvarati nove deponije, a ne zna se što sve ne odlažu. Stoga smo odlučili na nekoliko lokacija postaviti lovačke kamere kako bismo utjecali na svijest ljudi i objasnili da se na ovaj način otpad ne odlaže – otkrio je izvor, a snimke će, ako se situacija ne promijeni, proslijediti institucijama, a ako to ne pomogne i javno objaviti.