Home Kultura U Ljubuškom postavljen spomenik majci, svečano otkrivanje u subotu

U Ljubuškom postavljen spomenik majci, svečano otkrivanje u subotu

SHARE

Izgradnja spomenika u Ljubuškom će trajno obilježiti sjećanje na žrtve majki i njihovu svijetlu pobjedu te će to biti spomenik svim majkama koje su najzaslužnije za vrijeme u kojem danas živimo. Ovaj spomenik je službeno svečano otkriven u subotu u sklopu obilježavanja Dana grada Ljubuškog 2020. godine.

Tom prilikom udruga potomaka udovica 2. svjetskog rata i poraća Ljubuški poziva prijatelje na svečano otkrivanje spomenika pod nazivom “SPOMENIK MAJCI” autora Stjepana Skoke u subotu, 15. veljače 2020. godine u 12 sati ispred zgrade Gradske uprave u Ljubuškom.

Idejni začetnik gradnje spomenika je pokojni Ante Milas i Udruga potomaka udovica 2. svjetskog rata i poraća Ljubuški, a želja mu je bila sačuvati uspomene na sve majke, da im se društvo oduži.

Sam spomenik, čiji je autor poznati afirmirani akademski umjetnik Stjepan Skoko iz Ljubuškog zamišljen je da se postavi na mjestu fontane koja se nalazi preko puta zgrade Gradske uprave koja i financira radove izgradnje spomenika. Isti je izrađen u prirodnoj veličini, a prikazuje majku s troje djece. Jedno će dijete majka držati za desnu ruku, drugo manje dijete držat će knjigu u ruci i sjedit će ispred majke, dok će treće dijete, ono najmanje, biti u njezinom naručju.