Home Kultura Udruga potomaka udovica udijelila zahvalnice Barbariću i Skoki te priznanje obitelji Ante...

Udruga potomaka udovica udijelila zahvalnice Barbariću i Skoki te priznanje obitelji Ante Milasa

SHARE

Udruga potomaka udovica II.Svjetskog rata i poraća Ljubuški udjelila je zahvalnice gradonačleniku Nevenku Barbariću i prof. Stjepanu Skoki te priznaje obitelji Ante Milasa prilikom svečanog otvaranja spomenika majci.

 

ZAHVALNICA
Nevenko Barbarić
GRAD LJUBUŠKI
Gradonačelnik

Za istaknuto djelovanje i kontinuiran višegodišnji izuzetan doprinos na: suradnji,partnerstvu,dijalogu,prijateljstvu,toleranciji i unapređenju rada civilnog društva građana. Nesebično pomažući ostvarenju prava građana te na taj način djelujući u njihovu korist, doprinijeli ugledu društva te dali dodatni doprinos djelovanju u demokratskoj zajednici radi ostvarenja misije i ciljeva civilne Udruge građana u zaštiti temeljnih ustavnih prava i sloboda građana. Isto tako, izraze zahvalnosti poradi poduzimanju mjera aktivnosti te primjerenog i časnog ponašanja, iznimnog gospodarskog doprinosa i zasluge Gradske uprave na izradi i podizanju spomenika pod nazivom „Spomenik majci“ akademskog kipara Stjepana Skoke ispred zgrade Gradske uprave.

Udruga potomaka udovica II.Svjetskog rata i poraća Ljubuški

 

Fotografija Ivana Tomića.

 

PRIZNANJE

Ante Milas (1942.-2016.)

Politički zatvorenik
Prvi predsjednik Udruge potomaka udovica II. Svjetskog rata i poraća Ljubuški Humac-Ljubuški

Veliki prijatelj, obiteljski čovjek i dida. Tebi koji si disao Hrvatsku svakim svojim udisajem hvala Ti za prijateljstvo. Samo da znaš prijatelju,i ako si sklopio oči znamo i vjerujemo u Boga da ćeš biti sretan kad ugledaš „Spomenik majci“ kojeg si nastojao za života podići našim Majkama,kao što si sada zasigurno u zagrljaju Majke nebeske. Tako PREŠUĆENA PRIČA neće biti više prešućena.U znak priznanja i zahvalnosti „Spomenik majci“ u Ljubuškom. Tvoja ideja spomenika bila je povijesno i praktično opravdana. O težini i razmjerima žrtve i tragedije zorno svjedoče podaci.U ljubuškoj općini bilo je 758 udovica i 2.227 djece siročadi iz II. Svjetskog rata i poraća čiji su muževi i očevi bili pripadnici tadašnje hrvatske vojske. U konačnici trajno javno obilježje, u znak poštovanja i zahvalnosti, spomen sjećanje na njih za sve što su podnijele,propatile i izdržale. Neimaština, glad, odgoj i podizanje djece. Teško siromaštvo, samozatajnost i trpljenje bili su njihova stvarnost i svakodnevica. Imamo „Spomenik majci“. Ženi majci ,one su iznijele glavni teret, pred očima su im bila djeca, Očenaš i molitva. Spomenik neprocjenjive duhovne vrijednosti. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.

Udruga potomaka udovica II.Svjetskog rata i poraća Ljubuški

 

Fotografija Ivana Tomića.

 

ZAHVALNICA

Prof. Stjepan Skoko,akademski kipar
Sveučilište u Mostaru
Dekan ALU Široki Brijeg

Uz znak zahvalnosti uzajamnog partnerstva,suradnje,prijateljstva,izrade,postavljanja i otkrivanja spomenika pod nazivom „Spomenik majci“ u Ljubuškom. Ideja spomenika bila je povijesno i praktično opravdana. O težini i razmjerima žrtve i tragedije zorno svjedoče podaci:u ljubuškoj općini bilo je 758 udovica i 2.227 djece siročadi iz II. Svjetskog rata i poraća čiji su muževi i očevi bili pripadnici tadašnje hrvatske vojske. U konačnici trajno javno obilježje, u znak poštovanja i zahvalnosti, spomen sjećanja na njih za sve što su podnijele,propatile i izdržale:neimaštinu,glad,odgoj i podizanju djece. Teško siromaštvo,samozatajnost i trpljenje bili su njihova stvarnost i svakodnevica. Imamo „Spomenik majci“ , ženi majci ,one su iznijele glavni teret,pred očima su im bila djeca,Očenaš i molitva . Spomenik neprocjenjive duhovne vrijednosti.

Udruga potomaka udovica II.Svjetskog rata i poraća Ljubuški

 

Fotografija Ivana Tomića.

 

Fotografija Ivana Tomića.