Home Zanimljivosti Potresna ispovijest Šabanovog kuma: “Idem kod psihijatra, bolovi me podsjećaju na strašni...

Potresna ispovijest Šabanovog kuma: “Idem kod psihijatra, bolovi me podsjećaju na strašni događaj…”

SHARE

Kralj narodne glazbe Šaban Šaulić napustio nas je prošle godine 17. veljače.

On je tragično izgubio život u nesreći u Nemačkoj kada se vraćao sa nastupa.

Tada je poginuo i glazbenik Mirsad Kerić koji se nalazio u autu u kojem je bio pjevač, dok je Šabanov kum Slobodan Stojadinović jedini preživeli.

Stojadinović je za Alo otkrio zašto nikada nije otišao na Šabnov gorb, kao i što mu je rekla pjevačeva udovica Gordana Šaulić kada ga je posjetila u bolnici.

– Šabanova obitelj me je zvala i obavijestila me je da će obilježiti prvu godinu njegove smrti, ali ja nisam mogao da dođem u Srbiju. Nisam imao snage da dođem na njegov grob i da mu zapalim sveću. Šaban je bio moj najbolji prijatelj i kum, a osim drugarstva, vezivalo nas je i to što sam bio njegov lični vozač. Hiljade kilometara prešli smo zajedno, svuda sam ga vozio i do tog kobnog dana, nikada se ništa loše nije desilo – rekao je Slobodan.

– Sećam se da mi je Goca rekla nešto što me je rastužilo i usrećilo u isti mah. Rekla mi je: “Osećam se kao da sam videla mog Šabana”. Nas dvojica smo bili veoma bliski, maltene nerazdvojni. Ili smo bili na turneji ili je on bio u Krčedinu, a ja sam ga obilazio tamo. Više vremena je provodio sa mnom nego sa Gocom – rekao je Boban.

Slobodan ni nakon godinu dana ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio kuma i prijatelja, a osim sa obitelji Šaulić, on se čuje i sa obitelji stradalog Kerića.

– Rekli su mi da vreme čini svoje, da leči sve, kako tugu, tako i fizičku bol, ali to nije istina. Bolovi me iznova podsećaju na strašni događaj i ja ne mogu da zaboravim. Imam šipku ugrađenu u donjem delu abdomena, tačno ispod pupka. Dva puta nedeljno idem kod psihijatra, on mi pomaže, ali nisam izlečen – kaže Šabanov kum za Alo.