Home Šport POSUŠANKA IVA LONČAR NOVA JE TRENERICA U PROJEKTU AKTIVNA HRVATSKA

POSUŠANKA IVA LONČAR NOVA JE TRENERICA U PROJEKTU AKTIVNA HRVATSKA

SHARE

Aktivna Hrvatska je sportsko – edukativni projekt koji već osmu godinu želi popraviti lošu statistiku ne aktivnosti i ne treniranja Hrvatskih građana. Do sada je aktivirao njih više od 35 000. Voditeljica i ambasadorica je svima poznata Renata Sopek a od ove godine članica trenerskog tima je 23-godišnja Posušanka Iva Lončar. Kako volimo vidjeti naše sugrađane u svim hvale vrijednim projektima kontaktirali smo Ivu da nam kaže više o samom projektu i svome sudjelovanju u njemu.

Pozdrav Ive, možeš nam se za početak predstaviti i reći nešto o sebi?

Imam 23 godine, studentica sam četvrte godine redovnog studija Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s usmjerenjem Kondicijska priprema sportaša i od ove godine sam nova trenerica Aktivne Hrvatske.

Recite nam nešto o projektu, što je to Aktivna Hrvatska?

Aktivna Hrvatska vodeći je hrvatski sportsko-edukativni projekt koji je počeo s radom 2013. godine. Cilj projekta je educirati građane o važnosti redovne tjelesne aktivnosti te zdravih životnih navika. U ovoj godini, stavlja se naglasak na mlade ljude. Statistike su u ovim dobnim skupinama porazne i naš ih je zadatak mijenjati na bolje.

U subotu je u Areni Zagreb održan prvi trening, kako je to izgledalo i kakvi su dojmovi nakon njega?

Više od 300 vježbača svih dobnih skupina bilo je s nama taj dan i mislim da sezona nije mogla bolje početi. Ususret samom treningu, stručnjaci iz Hrvatske liječničke komore održali su uvodno predavanje te mjerili indeks tjelesne mase. Savjetovanja i mjerenja održali su i stručnjaci iz Hrvatskog akademskog centra primijenjenog nutricionizma. Također, bile su demonstrirane osnovne tehnike oživljavanja, a predavanje je održao i poznati sportski psiholog, Igor Čerešnik.
Vježbači jako pozitivno reagiraju i neki od njih već godinama dolaze na treninge Aktivne Hrvatske, što je jako pohvalno.

Kakva je bila priprema za projekt Vas i ostatka ekipe?

Naš zadatak je bio složiti trening, naravno po određenim zakonitostima i principima njegovog izvođenja, a nakon toga ga uvježbati, da svi izvodimo vježbe maksimalno pravilno i skladno, istim tempom. Tako dajemo dobar primjer vježbačima i mogu nas lakše pratiti.

Kako ste došli do toga da sudjelujete u ovom velikom projektu?

Aktivna Hrvatska je trebala nova lica, nove trenere za osmu sezonu koja je slijedila. Nas je novih šest trenera, a svi smo bili predloženi od strane profesora i suradnika s fakulteta.

Kakvo je početno iskustvo s poznatim imenom Hrvatske scene Renatom Sopek?

Za Renatu imam samo riječi hvale kao i za sve članove tima. Radi se odgovorno i marljivo, a atmosfera je odlična.

Hvala Ive na razgovoru i čestitamo na sudjelovanju u ovako velikom projektu te Vam želimo sreću i da prođe sve odlično.

Hvala vama.

Slike s prvog treninga!