Home Vijesti Unuk zaražene u subotu je boravio u Ljubuškom i Grudama

Unuk zaražene u subotu je boravio u Ljubuškom i Grudama

SHARE

“Osoba kojoj je potvrđen korona virus živi s nevjestom, a imala je kontakt s cijelom obitelji i susjedima”, rečeno je u utorak na konferenciji za medije ispred Stožera Civilne zaštite ŽZH povodom informacije da je jedna osoba zaražena koronavirusom u Širokom Brijegu.

Dodali su i kako su dvije bliže osobe iz kontakata starice upućene na testiranje u SKB Mostar, te da su poduzete mjere dezinfekcije unutar prostorija Doma zdravlja.

”Osam kontakata iz susjedstva i tri osobe su provjerene, koje su bile u posjeti kad je osoba bila u inkubaciji, znači još uvijek smo u potrazi za nultim pacijentom. Jedan slučaj je i u Republici Hrvatskoj, te ćemo stupiti u kontakt i s njima i s osobama koje su napustile našu zemlju. Danas testiramo dvije osobe pa ćemo kasnije utvrditi što dalje”, rekao je Vasilj i dodao kako osobe koje su u izravnom kontaktu idu u samoizolaciju.

Kako neslužbeno doznaje portal Grude Online, kontakt starice iz Širokog Brijega je i njezin unuk, specijalni policajac, koji je u subotu boravio u Grudama i Ljubuškom.

Nakon saznanja o ovom slučaju, nekoliko osoba iz Gruda i Ljubuškog je poslano u samoizolaciju, a napravljena je i dezinfekcija prostora u kojem je boravio.

Također doznajemo da nije bilo izravnog kontakta sa zaraženom pa je jako mala šansa da je i on zaražen, a sve radnje su napravljene preventivno.