Home Zanimljivosti Zaštitna odijela: Na fotografijama iz Gruda se vidi s kolikim oprezom se...

Zaštitna odijela: Na fotografijama iz Gruda se vidi s kolikim oprezom se postupa kod sumnje na virus – foto

SHARE

Nakon što su mediji objavili da je jučer popodne u Dom zdravlja Grude dovedena osoba s teškom upalom pluća, sinoć je potvrđeno kako je i u Grudama zabilježen slučaj koronavirusa.

Na fotografijama koje je objavio Grude online, vidljivo je s kakvom dozom opreza postupa medicinsko osoblje kada se radi o sumnji na koronavirus.

U slučaju osobe koja je jučer dovezena u Dom zdravlja, vidljivo je kako je liječničko osoblje nosilo zaštitna odijela i rukavice.

Podsjetimo, kako je dr. Ivan Landeka, član županijskog stožera Civilne zaštite i ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški danas rekao kako se očekuje kako će broj slučajeva zaraze u ZHŽ-u rasti.

Prvi slučajevi su zabilježeni u Širokom Brijegu, a sada još jedan u Grudama, ukupno sedam.

„Na slučaju Širokog Brijega kojeg intenzivno pratimo vidimo koliko je samoizolacija bitna. Vidimo koliko puno sada imamo kontakata koji su hodali uokolo jer nisu znali da su zaraženi i sam Bog zna koliko će se taj krug sada širiti“, upozorio je Landeka i dodao da zato ponavlja apele da svatko tko ima bilo kakve simptome da bude kod kuće u samoizolaciji, bez obzira je li igdje putovao ili bio u kontaktu s nekim tko je putovao.

Više pogledajte OVDJE