Home Društvo Crveni križ Ljubuški nastavio s aktivnostima, stigli šatori i kreveti

Crveni križ Ljubuški nastavio s aktivnostima, stigli šatori i kreveti

SHARE

Od kada je proglašeno stanje prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od koronavirusa volonteri Crvenog križa Ljubuški imaju pune ruke posla te marljivo rade i ulažu sve snage u sprječavanju pandemije.

Uz dežurstvo u uredu od 8 do 18 sati, volonteri borave na terenu. Obilaze stare i nemoćne te im dostavljali potrebne namirnice i lijekove.

Istovremeno proteklih dana marljivo rade na postavljanju dezinfekcijskih tekućina i plastični posuda sa spužvama ispred ustanova i prostora koje ljudi najviše posjećuju.

Volonteri Crvenog križa Ljubuški boravili su jučer u Sarajevu i dovezli četiri šatora. Svaki po 16 m2 koji će se postaviti ispred četiri Doma zdravlja, u sva četiri grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Dovezli su i sklopive krevete koji će poslužiti Upravi civilne zaštite i Domu zdravlja te su nabavili nova dezinfekcijskih sredstava za grad Ljubuški, izjavio je Viktor Grbavac, predsjednik Crvenog križa ŽZH, prenosi Ljubuški portal.

Kažimo i to, kako su posjetili i Samostan na Humcu i donijeli im dezinfekcijska sredstva za ruke i prostore, te isto tako planiraju posjetiti i ostale župe s područja grada Ljubuškog i župnicima dostaviti potrebna sredstva.

Na ovaj način nastavljaju s aktivnostima u sprječavanju pandemije koronavirusa, kako u Ljubuškom tako i u cijeloj Zapadnohercegovačkoj županiji, a veliku podršku imaju od Grada Ljubuškog i gradonačelnika Nevenka Barbarića te Vlade ŽZH i dopredsjednika Vlade i ministra financija Tonija Kraljevića, piše Jabuka.tv