Home Gospodarstvo Prihodi od turizma pali su za više od 90% u ovom mjesecu,...

Prihodi od turizma pali su za više od 90% u ovom mjesecu, a u travnju past će za 100%

SHARE

Gostujući u emisiji “Iz prve ruke- Covid 19” RTV Herceg Bosne, Primorac je kazao kako se boji da će u travnju prihodi od turizma pasti sto posto.

Od države turističko-ugostiteljski sektor među ostalim traži odgađanje plaćanja poreza i doprinosa u razdoblju dok traje kriza izazvana Corona virusom, te pomjeranje plaćanja PDV-a s desetog na zadnji dan mjeseca za prethodni mjesec, kao i oslobađanje plaćanja poreza na dobit.

-Ukoliko ova kriza ne bude trajala duže od dva, tri mjeseca, ja se nadam da ćemo u glavnoj turističkoj sezoni imati turista i prihoda od turizma koji će nam omogućiti da turistički sektor pokrije ove minuse iz predsezone i bude na kraju godine na pozitivnoj nuli, kazao je Primorac.

Po njegovim riječima inozemne turističke agencije otkazale su dolaske za ožujak, travanj i početak svibnja, no ne i za glavnu turističku sezonu. Čak je jedna turska turistička agencija najavila dolazak turističkih grupa u svibnju u Hercegovinu.

Hoteli, moteli, restorani su zatvoreni. Jedan dio poslodavaca je uposlenike, koji su sada kod svojih kuća, poslao na godišnji odmor, a sigurno je da će u narednom razdoblju biti i otuštanja, kazao je Primorac.