Home Društvo Pismo podrške za samostan i dom za nezbrinutu djecu u Međugorju

Pismo podrške za samostan i dom za nezbrinutu djecu u Međugorju

SHARE

Episkop zahumsko – hercegovački i primorski Dimitrije, iguman Danilo sa bratstvom manastira Žitomislić, arhijerejski namjesnik mostarsko-nevesinjski protojerej stavrofor Radivoje Krulj, svećenstvo i vjerni narod mostarskih parohija i cjelokupno svećenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke uputili su podršku Katoličkoj crkvi u Međugorju i narodu u tom kraju, piše Večernji.ba.

“Draga braćo i sestre, vijest koju sa pažnjom slušamo ovih dana, da se virus korona proširio na neke od vas, a gotovo sve stavio u karantenu duboko nas je rastužila i zabrinula. Izražavamo najdublje suosjećanje sa oboljelim sestrama i braćom. Naše želje pretačemo u usrdnu molitvu, Sinu Božijem Liječniku i Iscjelitelju, da bude milostiv. Molimo se da pruži Svoju ruku punu iscjeljenja i lijeka, te podari zdravlje oboljelim, zaustavi dalje širenje virusa, a sve da nadahne trpljenjem, istrajnošću i nadom. Posebno molitveno vapijemo da sačuva djecu, štićenike ‘Majčinog sela’, sve zaposlenike i njihove obitelji. Na vašu župu Čitluk i čitavo Brotnjo prizivamo milost i pokrov Presvete Bogorodice, brze pomoćnice i sigurne zastupnice”, stoji u pismu upućenom Župnom uredu Svetog Jakova u Međugorju koje su uputili vladika i svećenici Eparhije zahumsko -hercegovačke i primorske.

U Međugorju su cijeli samostan u Miletini, te ustanova za nezbrinutu djecu “Majčino selo“ stavljeni u karantenu, jer je većina časnih sestara i svećenika iz toga samostana zaraženo virusom korona, a u samoizolaciji su i svećenici iz Međugorja.