Home Crna kronika Dobar ‘ulov‘ granične policije kod Imotskog: priveli 48-godišnjaka koji stalno vozi bez...

Dobar ‘ulov‘ granične policije kod Imotskog: priveli 48-godišnjaka koji stalno vozi bez dozvole, u autu mu našli poštolj i marihuanu

SHARE

Preksinoć oko 22 sata na području općine Zagvozd djelatnici Postaje granične policije Imotski zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 48-godišnji muškarac.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako muškarac upravlja osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i da je recidivist u činjenju ovog prekršaja, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

– Tijekom kontrole u vozilu je uočeno vatreno oružje koje je muškarac dragovoljno predao policijskim službenicima, te 10 komada streljiva, kao i smotuljak u kojem se nalazilo 2,9 grama marihuane. Svi predmeti su oduzeti, a muškarac je priveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja – ističu u policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, dodaju, utvrđeno je postojanje sumnje kako je 48-godišnji muškarac upravljao osobnim vozilom kojem je istekla registracija, bez položenog vozačkog ispita, posjedovao je marihuanu i nosio je oružje i streljivo bez odobrenja za nabavku oružja i streljiva čime je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama ( čl. 216.st 3, čl. 238.st 7) , Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (čl.3) i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (čl.11 i čl. 30) radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog na Općinski prekršajni sud u Makarskoj- Stalnoj službi u Imotskom.