Home Politika Radončić “oderao” Slobodnu Bosnu: “Mali i nebitni mediji…”

Radončić “oderao” Slobodnu Bosnu: “Mali i nebitni mediji…”

SHARE

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić objavio je na društvenim mrežama poruku Slobodnoj Bosni koja je, kako navodi, nekoliko puta do sada objavljivala laži o njemu.

Kako navodi Radončić, iz Slobodne Bosne su više puta iznosili neistine o njegovom zdravstvenom stanju, a “kap koja je prelila čašu” bila je objava zadnje informacije o tomu da se Radončić povukao iz čelnog državnog tijela koje koordinira borbu s pandemijom koronavirusa u BiH, a on ih je demantirao, piše Dnevnik.ba.

Radončić je istaknuo i to kako se “u posljednjih mjesec dana susreo s više ljudi od svih oporbenih političara”, a Slobodnu Bosnu je nazvao malim medijem.

Ministar sigurnosti BiH napisao je također da je panika prisutna kod zavidnih političara koji ne izlaze iz “mišje rupe”, a da korona nije jedina bolest koja trenutno hara u malim medijima i još manjim strankama.

Slobodna Bosna, nekadašnji utjecajan i ugledan tjednik u našoj zemlji, odavno je ugasila svoje printano izdanje te izlazi samo “online”.

Radončićevu objavu prenosimo u cijelosti i bez uredničkih intervencija:

KORONA NIJE JEDINA BOLEST KOJA HARA

Gledam naslovnicu jednog tabloid-portala kako sam se tobože uplašio korone i zatvorio u kuću. Nema što o meni nije lažnog napisano u posljednjih desetak godina u tom mediju: da imam rak, da mi je amputirano stopalo, po njima sam imao nekoliko srčanih udara, raspadam se… Opet nova podlost. Pa, ja sam imao više susreta s ljudima u posljednjih mjesec dana nego svi opozicioni političari zajedno. I nastavit ću tako. A što se panike tiče, ona je jedino prisutna kod zavidnih političara koji ne izlaze iz mišije rupe i kvazinovinara Asima Metiljevića. Taj se čak boji i toga da potpiše vlastite tekstove. Isto se odnosi i na stavove Dine Konakovića. Takvi bolesni karijeristi bi, vjerovatno, bili najsretniji da umre više stotina hiljada ljudi, kako bi dokazali da je vlast loša i da je oni trebaju ponovo preuzeti. Očigledno, korona nije jedina bolest koja trenutno hara u malim medijima i još manjim strankama.