Home Šport Pogledajte kako se jučer okupila reprezentacija BiH

Pogledajte kako se jučer okupila reprezentacija BiH

SHARE

Zbog epidemije korona virusa odgođena su sva sportska natjecanja, pa tako i prvo okupljanje reprezentacije BiH na čelu sa selektorom Dušanom Bajevićem.

Kako bi ostali u kontaktu i pokušali biti aktivni i u kućnim uslovima, stručni štab je planirao održavanje online treninga za bh reprezentativce, prenijeli su jučer mediji.

Izbornik Dušan Bajević je u poruci upućenoj igračima između ostalog rekao:

“Ovo što se dešava na svjetskom nivou, nekako nas i zbližava u pokušaju da se što bolje zaštitimo i vodimo računa o primjeni svih mjera koje nam preporučuju medicinski stručnjaci. U doba ograničenog kretanja i napetosti pokušajmo malo da se aktiviramo radeći ono što nam uslovi dopuštaju, na održavanju kondicije i sportskog duha. To će nam biti preduslov za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja. Želim da se što prije okupimo i nastavimo rad, a do tada čuvajte svoje i zdravlje drugih”, poručio je selektor BiH.

Kao uvod u video-treninge jučer je održan video-sastanak sa igračima a kako je protekao rekao je prof. Eldin Jelešković.

“Zaista smo zadovoljni ovim video-sastankom. Bila je to prilika da se svi okupimo bar na ovaj način i vidimo, gdje je ko, kako se provodi vrijeme i šta se radi. Želim istaći da je naš zadatak prije svega, biti servis i voditi brigu o održavanju forme naših igrača, dok se ne steknu uslovi za rad u klubovima ili u reprezentaciji. Planirali smo da održimo tri online treninga sedmično a igrači imaju mogućnost da rade individualno ili u grupama. Po njihovoj želji možemo organizovati i dodatne treninge ali za sada je plan da radimo utorkom, četvrtkom i subotom. U situaciji kada nam je svima ograničeno kretanje i aktivnosti tu smo kompletan stručni štab i NS BiH da vodimo brigu o potrebama naših igrača”, rekao je Jelešković.