Home Crna kronika Za vrijeme pandemije u Nissanu švercao cigarete u Hercegovini

Za vrijeme pandemije u Nissanu švercao cigarete u Hercegovini

SHARE

Prije par dana je u Hercegovini priječeno krijumčarenje cigareta kada su pripadnici Granične policije Trebinje, postupajući u skladu s operativnom akcijom “DSC 2”, zaplijenili 9.350 kutija cigareta u vrijednosti od 40.000 KM.

Cigarete je u BiH iz Crne Gore pokušao prokrijumčariti državljanin BiH upravljajući terenskim vozilom Nissan Terano bez registarskih oznaka.

U tijeku je kriminalistička obrada osobe koja se sumnjiči za počinjenje krivičnog djela krijumčarenje iz člana 214 Krivičnog zakona BiH, prenio je trebinjski portal Saransak.com

 

U skladu s naredbom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH i sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljena je istraga te su oduzete krijumčarene cigarete, vozilo i predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u postupku.

 

“Napominjemo da je PGP Trebinje tokom 2019. i 2020. godine izuzetno pogođen migrantskom krizom te da mu je, odlukom direktora GPBiH Zorana Galića, jedino kao ispomoć na raspolaganju Mobilna jedinica za podršku i kontrolu Čapljina s ljudstvom, specijalističkom opremom i službenim psima”, saopšteno je iz GPBiH.