Home Vijesti Pogledajte što je premijer ZHŽ-a rekao o poništavanju odluke o pomoći: Stanovnik...

Pogledajte što je premijer ZHŽ-a rekao o poništavanju odluke o pomoći: Stanovnik Sarajeva “vrijedi” dvostruko više od nas u ŽZH (VIDEO)

SHARE
Predsjednik Vlade ŽZH i zapovjednik Stožera CZ ŽZH Zdenko Ćosić na konferenciji za novinare osvrnuo se na poništivanje odluke o pomoći gradovima i županijama od strane Vlade FBiH.

Ćosić se nada se će kriterij o broju stanovnika uvijek vrijediti kad je riječ o raspodjeli sredstava iz Federacije.

Što reći o poništavanju odluke o pomoći gradovima i županijama, osim izraziti jednu nadu da će svi oni koji su sada digli svoj glas protiv ovakve raspodjele sredstava po županijama i općinama, pozivajući se na načelo broja stanovnika, to isto načelo prihvatiti kad je riječ o raspodjeli javnih prihoda i sredstava od PDV-a.

Tu istim politikama ne smeta što primjerice jedan stanovnik Sarajeva vrijedi dvostruko više nego jedan stanovnik naše županije, a sličan primjer je i Goražde.

Nadam se da će ovo biti prekretnica i da ćemo u budućnosti korektnije, poštenije i pravičnije raspoređivati sva sredstva iz Proračuna, rekao je Ćosić.

Nisam sudionik izrade kriterija raspodjele tih sredstava, ja se zalažem za dosljedno pridržavanje svih kriterija, zaključio je.

Opširnije pogledajte u videoprilogu.