Home Zanimljivosti Most u Osijeku zasjao u bojama zastave BiH: Podrška u danima borbe...

Most u Osijeku zasjao u bojama zastave BiH: Podrška u danima borbe s koronavirusom

SHARE

Iz dana u dan raste broj zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercgovinu, a našoj zemlji poruku solidarnosti poslali su građani Osijeka. Naime, pješački most u tom hrvatskom gradu sinoć je zasjao ubojama zastave Bosne i Hercegovine.

Na zvaničnoj Facebook stranici grada Osijeka sinoć je objavljena poruka podrške za građane Bosne i Hercegovine, posebno Tuzlake.

Naime, Tuzla i Osijek imaju potpisan sporazum o prijateljstvu, a dokument je potpisan prije više od dva desetljeća, prenosi Klix.ba.

“Osijek i Tuzla već su potvrdili dobre odnose 1996. kada su potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Potpora susjedima u Bosni i Hercegovini”, navedeno je u poruci podrške uz koju je priložena fotografija pješačkog mosta u Osijeku koji je obasjan bojama zastave BiH.

U Bosni i Hercegovini je u vrijeme objave ovog članka koronavirusom zaraženo 667 osoba, od infekcije se oporavilo 47, a nažalost 28 je preminulo.

 

Osijek i Tuzla potvrdili su već dobre odnose 1996. kada su potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji. Potpora susjedima u Bosni i Hercegovini 🇧🇦#OsijekzaBosnuIHercegovinu #ostanitedoma

Posted by Grad Osijek on Nedjelja, 5. April 2020.