Home Vijesti VRLO VAŽNA OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE s područja Širokog Brijega

VRLO VAŽNA OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNIKE s područja Širokog Brijega

SHARE
Sukladno odluci Vlade FBiH o većoj podršci proljetnoj sjetvi, Grad Široki Brijeg je objavio javni poziv poljoprivrednim proizvođačima s prostora tog grada.

Vlada Federacija BiH je usvojila odluku o proglašenju stanja nesreće prouzrokovane pojavom COVIDA-19, te donijela mjere koje podrazumijevaju veću podršku proljetnoj sjetvi, a uvažavajući trenutnu situaciju i potrebu povećanja obima poljoprivredne proizvodnje i sigurnosti prehrane stanovništva u Federaciji BiH.

Sukladno tome, Grad Široki Brijeg u suradnji s FMPVŠ upućuje:

  • Poziv za prijavu svim poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem povrća, žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, te su upisani u RPG i RK.

Prvo je potrebno obaviti prijavu. Molimo sve poljoprivredne proizvođače da telefonom kontaktiraju Ured za RPG i RK. Također, možete se obratit i za sve dodatne informacije.

Kontakt telefon:

Dodjela sredstava se odnosi na troškove nabavke sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (rajčica, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk, zelena salata, krompir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.

Kao dokaz za proljetnu sjetvu biti će potrebno priložiti fiskalni račun za gore navedene materijale. Ostalih ograničenja nema, navodi se u priopćenju Gradske uprave Grada Širokog Brijega.