Home Vijesti Žena zbog koje je zatvorena pošta u Zagrebu nema koronu, sve je...

Žena zbog koje je zatvorena pošta u Zagrebu nema koronu, sve je veliki nesporazum

SHARE

Zagrebačka policijska uprava izvijestila je da žena koja je ušla u poslovnicu Hrvatske pošte u novozagrebačkom naselju Zapruđe ne boluje od koronavirusa i svojim ponašanjem nije dovela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru.

Policijska uprava zagrebačka priopćila je da su policajci izašli na mjesto događaja nakon zaprimljene informacije kako je nepoznata žena bila u prostoru pošte u Zapruđu i tada je, navodno, sama izjavila da boluje od koronavirusa, zbog čega dezinficiraju taj poštanski ured.

Policija je provjerama na terenu te kroz razgovor sa zaposlenicima pošte i drugim obavljenim razgovorima utvrdila kako je u prostorije pošte u Zapruđu jutros oko 9 sati doista došla ženska osoba kako bi predala doznake za bolovanje druge osobe koje je bilo potrebno poslati u njegovo poduzeće, piše Index.hr.

Papiri su od osobe koja boluje od koronavirusa

Također, utvrđeno je i da ona ne boluje od koronavirusa, a papiri jesu od osobe koja je zaražena tim virusom, no koja se – strogo poštujući odluke Stožera civilne zaštite RH – nalazi u svom stanu i ne izlazi izvan tog prostora da ne bi zarazila svoje sugrađane.

Žena koja je donijela doznake je susjeda koja vodi brigu o zaraženoj osobi i njezinoj obitelji, a svi se oni nalaze u samoizolaciji poštujući sve preporuke Stožera.

Te papire preuzela je prije tri dana, a prilikom predavanja tih doznaka zaposlenici u pošti, s ciljem dodatnog samozaštitnog ponašanja, imala je ljudsku potrebu napomenuti da se radi o doznakama osobe zaražene covidom-19, a što je krivo shvaćeno od zaposlenice HP-a u smislu da je ona zaražena, pojašnjava policija.

“U ovom se slučaju radilo o krivom shvaćanju dodatnog upozorenja koje je žena imala potrebu reći, iako je prethodno postupala u skladu sa svim uputama i preporukama kojima se smanjuje rizik od prenošenja zarazne bolesti te svojim ponašanjem nije odvela u opasnost nikoga od prisutnih u tom prostoru”, stoji u priopćenju PU zagrebačke.