Home Vijesti VAŽNA VIJEST I ZA HRVATE: Njemačka bi mogla uvesti 14-dnevnu karantenu za...

VAŽNA VIJEST I ZA HRVATE: Njemačka bi mogla uvesti 14-dnevnu karantenu za povratnike od 10. travnja – nemojte izlaziti iz države ako ne morate

SHARE

Velik broj Hrvata iz Njemačke odustao je od putovanja u Hrvatsku tijekom uskrsnih blagdana. No, ima i onih koji putuju unatoč preporukama  njemačkih i hrvatskih vlasti da se ne putuje zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Kako njemački mediji javljaju pozivajući se na izvješća međunarodnih medijskih agencija, njemački krizni stožer protiv suzbijanja pandemije COVID-19 uputio je preporuke saveznim zemljama glede zaoštravanja mjera, te povratnicima, koji se iz inozemstva vraćaju u Njemačku, nalaže 14 dana kućne samoizolacije.

Mjera bi se odnosila jednako na njemačke državljane kao i na EU-državljane odnosno na strance s trajnim boravkom u Njemačkoj i to od 10. travnja, piše deutschlandfunk.de.

Mjere o 14-dnevnoj karanteni se ne odnose na prekogranične djelatnike, vozače teretnjaka i medicinske djelatnike. Prekograničnim djelatnicima kao i poslovnim putnicima te servisnim tehničarima, koji samo poradi poslovnih razloga putuju u Njemačku i to tek na nekoliko dana bit će izostavljeni od karantene.

Tko namjerava ulazak u Njemačku na nekoliko tjedana poradi poslovnih aktivnosti, mora predočiti da je u mogućnosti osigurati dvotjednu samoizolaciju ili istovrijedne operativne higijenske i pripremne mjere glede onemogućavanja socijalnih kontakta.

Fenix-magazin/MD