Home Društvo Hrabri čin zeničkog policajca: Evakuirao ženu i dijete iz stana u plamenu

Hrabri čin zeničkog policajca: Evakuirao ženu i dijete iz stana u plamenu

SHARE

U moru loših vijesti usljed pandemije koronavirusa koja vlada u našoj zemlji i svijetu, pozitivna priča dolazi iz Zenice gdje je hrabri policajac evakuirao dvije osobe iz stana u kojem je bio požar.

Riječ je o Asmiru Džidiću, pripadniku Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, piše Dnevni avaz.

U naselju Makovi, gdje i policajac Džidić, također živi jučer oko 14 sati izbio je požar. Kako je ispričao, nalazio se na balkonu kada je uočio plamen u susjednom stanu.

– Odmah sam pozvao vatrogasce. Čuo sam kako žena koja živi u tom stanu poziva upomoć. Odmah sam ušao u stan, u kojem je u jednoj prostoriji gorjela odjeća i dio namještaja i zatekao ženu sa djetetom od oko pet godina kako plaču – priča Džidić.

Odmah je priskočio u pomoć, te ženu i dijete izveo iz stana, a potom se vratio gasiti požar.

– Uskoro je došao i susjed pa smo onda krenuli da zajedno gasimo požar. Uspjeli smo, srećom, ugasiti vatru do dolaska vatrogasaca i spriječiti da se proširi na ostale dijelove stana – priča Džidić.

Policajac kaže da su mu se komšije zahvalile na ovom požrtvovanom činu i kako kaže, nakon ovog burnog dana, kao da se ništa nije dogodilo otišao je na posao da ponovo bude na usluzi građanima.

Uzrok požara

Kako nezvanično saznajemo, najvjerojatnije je uzrok požara kratak spoj ili neispravan električni aparat, budući da je zatečen fen koji je izgorio.