Home Vijesti Polovica zaraženih koronavirusom je iz Hercegovine

Polovica zaraženih koronavirusom je iz Hercegovine

SHARE

Od ukupno 591 zaražene osobe Korona virusom i 24 umrle u Federaciji BiH, polovica ih je u Hercegovini, odnosno u tri hercegovačke županije koje gravitiraju Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar; Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj, piše Hrvatski Medijski Servis.

U ove tri županije ukupno je 295 inficiranih virusom SARS-CoV2, dok ih je 12 umrlo od posljedica bolesti Covid-19, pokazuju podatci Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Najveći broj zaraženih je u Hercegovačko-neratvsnoj županjiji -202, a najveća žarišta u ovoj županiji su Mostar i Čitluk, u Županiji Zapadnohercegovačkoj zaraženo je 68 osoba, a najviše u Širokom Brijegu, dok je u Hercegbosanskoj županiji 25 zaraženih.

U tri hercegovačke županije ukupno je 12 smrtnih slučajeva od zaraze Korona virusom, što je polovica ukupno umrlih od ovog virusa u Federaciji BiH.

U spomenute tri hercegovačke županije, inače, živi, prema rezultatima popisa stanovništva iz 2013., ukupno 424. 620 stanovnika, što je oko 18 posto stanovništva FBiH.