Home Crna kronika Suđenje “bankomat bandi” u Mostaru još nije počelo, a uhićeni u rujnu...

Suđenje “bankomat bandi” u Mostaru još nije počelo, a uhićeni u rujnu prošle godine

SHARE

U Županijskom sudu Mostar u idućim danima će, nakon ublažavanja mjera u pravosudnim institucijama, zasigurno jedno od najzahtjevnijih suđenja u smislu organizacije u skladu s epidemiološkom situacijom, a s obzirom na veliki broj aktera, biti predmet „Orka“, kako je nazvan po akciji koju su sredinom rujna prošle godine izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP).

Iako je novi datum statusne konferencije, koja je bila zakazana za 30. ožujak te odgođena zbog koronavirusa, za sada nepoznanica, ipak ovaj slučaj je jedan od prioriteta, budući da je riječ o organiziranom kriminalu i činjenici da je optužnicom obuhvaćeno 12 osoba, među kojima su neki na odsluženju zatvorske kazne, poput Rahmana Begluka (32), koji je označen kao vođa grupe i koji se, kao i Mugdim Omanović (35), nalazi u KPZ-u Zenica, piše Avaz.

Optužena ekipa je u vremenu od 2014. do dana uhićenja, uz upotrebu vatrenog oružja, plina i drugih podesnih sredstava, maskirana uniformama, izvršila više od 20 razbojništava i teških krađa.

Riječ je o tržnim centrima, bankomatima, benzinskim crpkama, kao i vozilima brze pošte na području Mostara, Čitluka, Kupresa, Jablanice i Sarajeva. Iznosi kojeg su ukrali veći je od milijun maraka.