Home Vijesti Ostatak svibnja u znaku kiša i promjenjivog vremena

Ostatak svibnja u znaku kiša i promjenjivog vremena

SHARE

U Bosni i Hercegovini u utorak 12. svibnja biti će oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine se prognoziraju za drugi dio dana. Uz kišu mogući su i povremeni lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Od srijede djelimična stabilizacija vremenskih prilika. Očekuje se više sunčanih sati i blagi porast maksimalne temperature tijekom dana.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 7°C do 12°C, na jugu zemlje od 14°C do 18°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 17°C i 21°C, u Hercegovini od 20 do 25°C. U Posavini i Krajini maksimalne temperature do 15°C.

Za vikend i početkom sljedećeg tjedna prema dostupnim prognostičkim materijalima moguće su obilnije padavine. Nastavak tjedna (od srijede 20. svibnja) biti će u znaku nestabilnog promjenjivog vriemena sa čestim pljuskovima i grmljavinom. Više nestabilnosti moguće je u Bosni.

Minimalne temperature zraka varirat će između 6°C i 12°C u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 20°C i 26°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.