Home Gospodarstvo Hercegovina-auto gradi hotel na Bišću

Hercegovina-auto gradi hotel na Bišću

SHARE

Pandemija koronavirusa značajno se odrazila na poslovanje prodavača i servisera novih i rabljenih vozila u Hercegovačko-neretvanskom županiji, “Hercegovina-auto” d. d. Mostar, koji je u ožujku i travnju ove godine imao pad prihoda i dobiti za 50 posto u odnosu na isto razdoblje 2019., pišu Poslovne novine.

Međutim, unatoč takvoj situaciji nisu otpuštali radnike i prema riječima Nedima Selimotića, direktora kompanije „Hercegovina auto“ d. d. Mostar, smatraju da će sve projekte i investicije planirane u 2020. godini uspjeti realizirati.

5 milijuna KM prihoda u 2019.

„U 2020. godini očekujemo rast prihoda i dobiti za 15 posto u odnosu na 2019., kada je kompanija ostvarila prihod od 5.083.470 KM i dobit u iznosu od 261.362 KM, što također predstavlja rast poslovanja od 50 posto u odnosu na 2018. Nadamo se da epidemija virusa COVID-19 neće značajno usporiti naš streloviti rast u ovoj godini“, istaknuo je Selimotić. Kao najvažniji projekat i investiciju u 2020. godini, Selimotić ističe izgradnja hotela u sklopu poduzeća „Hercegovina auto“ u vrijednosti cca. milijun KM.

„Hotel će imati rang 4 zvjezdice i odličnu lokaciju, na pola puta između Mostarskog aerodroma i stare jezgre grada Mostara. Sastojat će se od 18 luksuznih smještajnih jedinica i depadansa sa 4 luksuzna suite apartmana. Osim moderno opremljenih prostorija (klima, wi-fi, minibar, sef, LED televizori i sl.), hotel će u ponudi imati i restoran, konferencijsku dvoranu, te razne vrste usluga: mogućnost organiziranja izleta, renta-a car itd.“, tvrdi Selimotić.

Kompanija „Hercegovina auto“ osnovana je 1952. godine. Nakon ratnih djelovanja je opet krenula sa radom 1994. godine kao d. o. o., a od 2002. godine posluje kao d. d. Danas je njen rad organiziran kroz četiri sektora, koji ukupno zapošljavaju 29 radnika.

„Najvažnije karakteristike kompanije su: prodaja novih i rabljenih vozila marke Škoda, servisiranje vozila, limarsko-lakirerske usluge za putnička i teretna vozila, prodaja zamjenskih rezervnih dijelova i brzi servis, samposlužne autopraonice, izdavanje prostorija i zemljišta pod zakup, rent-a-car vozila“, objašnjava Selimotić.

Inovativne metode rada

U 2019. godini “Hercegovina auto” je imao niz manjih investicija u cilju poboljšanja svoje usluge, , pišu Poslovne novine.

„Te investicije obuhvaćaju radove na uređenju okućnice poduzeća u vrijednosti oko 20.000 KM, izgradnju ugostiteljskog objekta u sklopu poduzeća u iznosu od 25.000 KM, te nabavku nove opreme za servis u vrijednosti oko 15.000 KM“, dodaje Selimotić. Brzi rast kompanije rezultat je vrijednog rada svih zaposlenika, vođenih i usmjeravanih od strane nove Uprave društva, koja je uvela inovativne metode rada u sklopu moderne strategije poslovanja.

„Od konkurencije u ovoj oblasti se razlikujemo po kvalitetu usluge koju pružamo, inovativnosti u suradnji sa klijentima kao što je fleksibilna naplata naknade za auta koja se rentaju ili na primjer, da u sklopu ponude za servis vozila, ujedno nudimo i uslugu besplatnog dolaska po vozilo i vraćanja na adresu nakon završenog servisa. Naravno, tu su i nove investicije koje će upotpuniti našu ponudu“, naglasio je Selimotić.