Home Društvo U zapadnoj Hercegovini dio škola odlučio da će se maturalne zabave ipak...

U zapadnoj Hercegovini dio škola odlučio da će se maturalne zabave ipak održati, pogledajte nove datume!

SHARE

Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja, mlade Posušanke i Posušani se oblače u najljepše haljine i odijela te svojom mladenačkom ljepotom krase glavne ulice našega Posušja.

Tako je trebalo biti i ove godine, 27. svibnja. No, iz svima poznatog razloga ovaj događaj je odgođen. Kako saznaje posuski.info novi datum je 2.rujna 2020. godine. To su potvrdili iz organizacijskog odbora posuških srednjih škola, gimnazije i strukovne, doznaje posuski.info.

U Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama kazali su za Grude.com da razmišljaju o organizaciji maturalne zabave u razdoblju od 15. 8. do 15. 9. – Svi razredi ranije imali su maturalnu zabavu i taj dan pamte kao jedan o najsvečanijih u svome životu. Stoga, želimo da takav dan ima i ova 53. generacija. Naravno, da nam je zdravlje na prvome mjestu i nećemo ništa raditi bez suglasnosti civilnih vlasti i epidemiologa jer ne želimo da ta djeca na zabavi drže razmak od dva metra, već da obilježe završetak svog školovanja kako i priliči. Bilo bi naivno da sada određujemo datum, kao što su neki to učinili bez ikakvih prethodnih konzultacija, ali intenzivno razmišljamo o tom danu i čekamo da se stvore uvjeti i da se matura održi, a najbliži smo razdoblju od 15. kolovoza do 15. rujna – kazao nam je izvor iz Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama za portal Grude.com.