Home Crna kronika Teta u vrtiću snimljena kako davi dijete, malena umrla od gušenja

Teta u vrtiću snimljena kako davi dijete, malena umrla od gušenja

SHARE

Policija u Ukrajini ispituje sumnjivu smrt jednogodišnje djevojčice koja se 29. svibnja dogodila u jednom ilegalnom vrtiću u gradu Zaporožje.

Roditelje male Olesije teta je zvala nedugo nakon što su je ostavili u vrtiću i rekla im da je djevojčicu bila stavila na spavanje i da je malecka prestala da diše.

Međutim, naknadno se pojavio snimak sigurnosnih kamera na kojem se vidi da je teta udavila dijete pokušavajući da ga spriječi da plače.

Kako prenose ukrajinski mediji, djevojčicu je majka oko devet sati ostavila u vrtiću, a Hitna pomoć je u 10.45 konstatirala smrt djeteta.

I dalje se utvrđuje točan slijed događaja, ali istraga je pokazala da je teta udavila dijete jer je neutješno plakalo. Naime, djevojčicu je prethodno drugo dijete ujelo za nogu dok su se svađale oko igračke. Djevojčica je plakala zbog ugriza, a na snimku se vidi kako je teta potom podiže na krevet, pregleda ranu od ugriza na nozi, a potom joj veže spužvu sa maramom oko vrata kako bi je smjestila da spava iako je dijete i dalje bilo uznemireno.

Vjeruje se da je djevojčica imala problem da dođe do zraka, da je u panici počela povraćati, a potom da je izlučevine iz stomaka aspirirala u pluća jer nije imala gdje da ih izbaci, pošto joj je spužva bila vezana preko usta.

Nedugo potom teta ju je pronašla mrtvu, ali svjesna da će kamere pokazati šta je prethodilo tragediji, uzela je da briše snimke. Međutim, ključni snimak na kom se vidi kako joj vezuje “jastuk” oko vrata nije obrisala.

Uznemirujući snimak je objavio odvjetnik oštećene obitelji, koji je sve podijelio na svom Facebook profilu.

Preostaje da istragom bude utvrđeno kako je dijete točno preminulo. U međuvremenu policija je privela tetu (51), točnije vlasnicu ilegalnog vrtića. Kako je navedeno u policijskom priopćenju, ona se tereti da je u svom trosobnom stanu bez neophodnih dozvola napravila vrtić u kom je čuvala više djece. Sumnjiči se i da je izvršila ubojstvo maloljetne osobe.