Home Crna kronika HRVATI U FRANKFURTU ŠOKIRANI: Akteri pucnjeve u podzemnoj garaži u Sachsenhausen su...

HRVATI U FRANKFURTU ŠOKIRANI: Akteri pucnjeve u podzemnoj garaži u Sachsenhausen su dvojica braće Hrvata porijeklom iz BiH

SHARE

Hrvatska zajednica u Frankfurtu šokirana je informacijom kako su akteri pucnjave, koja se u srijedu navečer dogodila u podzemnom garaži privatne zgrade u frankfurtskoj četvrti Sachsenhausen kada je 38-godišnji muškarac pucao u 39- godišnjaka, dvojica braće Hrvata iz Frankfurta na Majni, doznaje portal Fenix-magazin.de iz Frankfurta.

Iako policija zasad (u prvoj fazi istrage) ne otkriva identitet žrtve i osumnjičenog, osim što navodi kako se radi o braći iz Frankfurta, glasnogovornica tužiteljstva izjavila je kako je 38-godišnji muškarac, koji je u četvrtak izveden pred istražnog suca, optužen za pokušaj ubojstva svog starijeg 39-godišnjeg brata. Tužiteljstvo pretpostavlja kako su dvojica braće imali poslovni spor.

Istražitelji također sumnjaju kako je osumnjičeni ispalio najmanje dva hica u svog brata koji je s teškim ozljedama prevezen u bolnicu, gdje mu je hitnom operacijom spašen život.

Stari dio frankfurtske četvrti Sachsenhausen / Foto: Fenix
Stari dio frankfurtske četvrti Sachsenhausen / Foto: Fenix

Policija je nakon dojave o pucnjavi te kraće potrage uhitila 38-godišnjeg muškarca koji je pucao iz pištolja, a koji je potom zadržan u pritvoru.

Drugi uhićeni je pušten iz pritvora jer je utvrđeno kako se radilo o znatiželjnom susjedu, a koji nije bio umiješan u oružani sukob kako se prvotno pretpostavljalo.

Naime, znatiželjni susjed je, čuvši svađu i pucnjevu, naoružan pištoljem sišao u zajedničku podzemnu garažu. Nakon što ga je policija sutradan ujutro privela i saslušala, pušten je iz pritvora.

Upucani 39-godišnji muškarac je i dalje u bolnici, ali je izvan životne opasnosti.

Hrvati koji ih poznaju iz Sachsenhausena, frankfurtske četvrti koja se nalazi na lijevoj strani rijeke Majne nasuprot samog središta grada, začuđeni su događajem u kojem su glavni akteri pucnjave „financijski dobrostojeća braća koji su uspješni posrednici u prodaji nekretnina“, a koji su pripadnici druge generacije Hrvata u bankarskoj metropoli na Majni. Obiteljsko podrijetlo im je iz livanjskog kraja.

Fenix-magazin/SIM/Ivan Matić