Home Crna kronika Nesvakidašnja tragedija: ovan ubio vlasnika

Nesvakidašnja tragedija: ovan ubio vlasnika

SHARE

Bogdan Marić (68), stočar iz Dervente, porijeklom sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetskom kliničkom centru u Banja Luci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Kako pišu Novosti, ovaj ugledni domaćin, iza kog su ostali supruga, sin i tri kćerke, kao i ostala mnogobrojna rodbina, sahranjen je u četvrtak na mjesnom groblju u Priječanima, između Klašnica i Banja Luke. Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvijetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Marića u Donjem Detlaku, nadomak Dervente.

“Svjedoka nije bilo. Po svemu sudeći Bogdan se bio nešto zamislio ili radio neki posao u štali, pa nije na vrijeme uočio ratobornog ovna. Iznenadio ga je udarcem u predjelu prsa i stomaka. Nepoznato je je li bilo još udaraca, ali i taj, moguće, jedan, bio je strahovit i, kako se pokazalo, koban”, rekao je izvor Novosti upućen u ovu tragediju.

Bogdan je uspio da supruzi i pristiglim susjedima teškom mukom izustiti da ga je napao ovan. Ubrzo je prebačen u dobojsku bolnicu i potom u UKC RS u Banja Luku. Tu je od zadobijenih povreda i podlegao.