Home Crna kronika Bugojanacu prijeti 40 godina zatvora zbog ubojstva u Hrvatskoj: Predstavili se kao...

Bugojanacu prijeti 40 godina zatvora zbog ubojstva u Hrvatskoj: Predstavili se kao policajci, 61-godišnjaka tukli dok im nije dao novac…

SHARE

Tridesetčetverogodišnji Branko Brajković iz Bugojna uhićen je na osnovi međunarodne crvene tjeralice koju je za njim raspisao Interpol zbog ubojstva počinjenog u Hrvatskoj, te nanošenja teških ozljeda.

Brajkoviću se na teret stavlja ubojstvo 61-godišnjeg Josipa Horvata. On je nakon privođenja predan Sudu BiH koji mu je odredio privremeni pritvor.

Pretukli žrtvu

– Sud je donio ovo rješenje u cilju kaznenog gonjenja zbog kaznenog djela ubojstvo, teške tjelesne ozljede, s maksimalno predviđenom kaznom u trajanju od 40 godina. Pritvor prema ovom rješenju može trajati najdulje 18 dana od dana lišavanja slobode ili do nove odluke Suda, pojašnjeno je u Sudu BiH.

Prema neslužbenim informacijama, Brajković se tereti da je s još tri suučesnika tijekom pljačke 1. studenog prošle godine ubio Horvata u Selniku kod Ludbrega u Hrvatskoj. Tog dana četiri razbojnika u policijskim uniformama došla su do kuće Horvata i lažno su se predstavili kao policajci. Napali su Horvata, tražeći novac. Tukli su ga sve dok im nije otkrio gdje se nalazi oko 600.000 kuna, koje je prethodno podigao u banci zbog određenih investicija. Nakon što su ukrali novac, pljačkaši su žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi. Horvat je prebačen u bolnicu, ali je nakon tri mjeseca liječenja, početkom ove godine, podlegao ozljedama. .

Neuzvraćena ljubav

Krajem lipnja hrvatska policija je zbog ovog zločina uhitila dvojicu muškaraca u Zagrebu, dok su za drugom dvojicom raspisane tjeralice. Brajković odranije ima bogat kriminalni dosje. Uhićivan je u nekoliko navrata i to zbog više teških kaznenih djela. Poznat je i po tome što je 2008. motornom pilom nasrnuo na maloljetnicu jer mu nije uzvratila ljubav.

Izvor: Dnevnik.ba