Home Vijesti HNŽ: Povećanje broja učenika u učionicama sa dosadašnjih 15 na 18

HNŽ: Povećanje broja učenika u učionicama sa dosadašnjih 15 na 18

SHARE

Broj učenika u učionicama na području Hercegovačko-neretvanske županije sa dosadašnjih 15 povećava se na 18, priopćeno je u srijedu iz resornog županijskog ministarstva.

Sukladno koordiniranom i zajedničkom djelovanju u organizaciji rada odgojno-obrazovnih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije, te provođenjem propisanih epidemioloških mjera na području naše županije, koje su se u dosadašnjem razdoblju pokazale opravdanim i efikasnim, pozitivnim cijenimo uvaženi zahtjev Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ u liberalizaciji jedne od mjera predviđenih od strane Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ.

Povećanje broja đaka u učionicama sa dosadašnjih 15 na 18, što je bio jedan od prijedloga Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K u organizacijskom segmentu rada škola doprinijeti će lakšoj realizaciji nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama na području HNŽ.

Nadamo se što skorijem poboljšanju epidemiološke situacije u našoj županiji – kantonu i mogućnosti ukidanja većine predviđenih mjera u našim školama, piše u priopćenju Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ.