Home Vijesti Objavljen drugi javni poziv za prijavu projekata od interesa za Hrvate izvan...

Objavljen drugi javni poziv za prijavu projekata od interesa za Hrvate izvan RH

SHARE

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske (RH) objavio je 2. javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu, a s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje RH s Hrvatima izvan Hrvatske.

Poziv je također objavljen s ciljem očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoć ugroženim pojedincima, odnosno pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Prijava projekata, odnosno prijava za pomoć ugroženim pojedincima podnosi se u elektroničkom i papirnatom obliku, a nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava dostupnog na mrežnoj stranici eprijavehrvatiizvanrh.in2.hr, potrebno ga je ispisati, ovjeriti potpisom i pečatom u slučaju A kategorije, odnosno ispisati i vlastoručno potpisati u slučaju B i C kategorije.

Sve to zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku treba dostaviti poštom na adresu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Pantovčak 258, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska s naznakom “Za Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu”.

Ukoliko prijavitelj-ugroženi pojedinac (C kategorija) nije u mogućnosti podnijeti prijavu u elektroničkom obliku, može je podnijeti samo u papirnatom obliku putem prijavnog obrasca C-papirnata prijava.

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je 30 dana od dana objave javnog poziva i traje zaključno do 5. studenog 2020. godine, stoji u priopćenju.