Home Politika Milanović: o bošnjačkoj majorizatorskoj politici

Milanović: o bošnjačkoj majorizatorskoj politici

SHARE

Emisija HTVa-a ‘Jedan na jedan’ koju vodi poznati hrvatski novinar Romano Bolković ugostila je predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

U jednom svojevrsnom političkom talk showu Milanoviće je zapravo ponovio sve ono što već ionako u posljednje vrijeme izjavljuje u raznim medijima o problemu i aferi Janaf, njegovoj medijskoj raspravi sa kompromitiranim političkim analitičarem Žarkom Puhovskim kojega je i večeras nazvao nečasnom osobom koja se treba maknuti iz javnog života.

Jedan set pitanja išao je na temu o političkoj situaciji hrvatskog naroda u BiH. Bolkoviće je napomenuo da Vlada i predsjednik vode potpuno istu politiku kad je u pitanju BiH i hrvatski narod  u njoj.

Milanoviće je rekao da treba početi od nekud a to je etničko pitanje Hrvata, U Daytonu je predviđeno tri člana Predsjedništva a to ne znači da se trebaju birati dva bošnjačka člana misleći na Džaferovića i Komšića.

Posebno se osvrnuo na Džaferovića koji sve više mrtav hladan spominje UZP i izjednačava krivnju Hrvatske i Srbije u BiH, ponaša se neprihvatljivo.
-Ja sam 2010 godine govorio na skupu SDP-a BiH u Sarajevu vjerujući tada u dobre namjere bošnjačke politike, neki su me upozoravali i brzo sam shvatio da je takva njihova politika lažno usmjerena prema građanskom konceptu, prenosi ABCportal.info