Home Crna kronika KAKO SE TO RADI U BiH Nadali se ‘druženju’ s prostitutkom, ali...

KAKO SE TO RADI U BiH Nadali se ‘druženju’ s prostitutkom, ali su ih u mraku čekali razbojnici

SHARE

Zeničko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv Dženine Alibegović, Admira Smole, Emine Begović i Admira Krehića zbog razbojništva koje su prošle godine počinili u Visokom.

Oni su 24. studenog 2019. godine oko 22 sati, na području Visokog od V. B. i G. A. oteli mobitele, ključeve od vozila i novac.

Razbojništvo je bilo organizirano tako što je Emina putem mobitela sa G. A. i V. B. dogovorila pronalazak djevojke koja će im pružiti seksualne usluge za novac. On se sa Dženaninom A., taksijem uputila do trgovačkog centra “Bingo” u mjesto Topuzovo Polje, gdje su ih oko 20.36 sati A. i B. primili u Opel Corsu kojom je upravljao A., a B. se nalazio na mjestu suvozača.

Nakon kraćeg dogovora u vozilu oko mjesta gdje će Dženina njima dvojici pružiti sekusualne usluge, Emina je izašla iz vozila u mjestu Moštre kod benzinske pumpe “D.”. Dženina je ostala su vozilu te se sve vrijeme dopisivala putem mobitela sa svojim momkom Admirom Krehićem.

Obaviještavala ga je o svom kretanju i svim dešavanjima. Nakon što je oštećeni parkirao vozilo u mjestu Varoško Polje, zaseok Luka, na neosvijetljenom mjestu, odjednom se pojavio Golf 5, vlasništvo V. J., sa upaljenim dugim svjetlima.

Udarac u potiljak

Njime se dovezao Smolo i parkirao ga do vozila oštećenog, a u kojem se na zadnjem sjedištu nalazila Emina, a na mjestu suvozača Krehić.

Krehić je potom izašao iz vozila te se obratio oštećenim riječima: “Momci, imate li kredita?”, a nakon što su mu oštećeni A. i B. odgovorili da nemaju, povišenim tonom im naredio: “Lezite na pod”, te A. povukao za nadlakticu, oborivši ga na tlo.

On je odbio da legne, ali ga je Krehić udario tvrdim predmetom u potiljak, nanijevši mu povredu. Potom je povikao: „Federalni MUP“, hvatajući se za svoju majicu, te je nastavio vikati: „Jeste li to htjeli da silujete ovu djevojku, vadite pare, gdje su vam telefoni i ključevi od auta?“, na što mu je A. odgovorio da je njegov telefon u vozilu a ključevi u bravi.

Lažni policajci

Oštećeni su se prepali te su im dali 500 KM, nakon čega se Admir obratio Dženini riječima: „Uzmi ključeve i nađi telefone“ što je ona i uradila, uzevši telefon od oštećenog LG G5.

V. B. nije htio predati svoj telefon, govoreći da se nalazi u vozilu, ali je nakon dodatnih prijetnji predao svoj iPhone 5S. Dženina je također izvukla ključ iz brave vozila na kojem se nalazio i ključ od njegovog službenog vozila, a kada je dobio sve šta je tražio, Krehić je naredio oštećenima A. i B. da ne mrdaju, jer gore imaju još dvije patrole, tako da će on znati ako se pomjere odatle.

Dženini je rekao da uđe u vozilo, što je ona i učinila, kao i ostali razbojnici, nakon čega su pobjegli.