Home Kultura Svečano otvoren Dječji vrtić u Vitini

Svečano otvoren Dječji vrtić u Vitini

SHARE

Jučer je u Vitini svečano otvorena podružnica Dječjeg vrtića Ljubuški. Vrtić je zapravo djetetova druga obitelj, jedinstven odgojno-obrazovni sustav usmjeren na dijete i njegov rast i razvoj, stoga raduje današnja prigoda otvorenja prve podružnice Dječjeg vrtića Ljubuški u Vitini.

Prethodni ravnatelj ustanove Dječjeg vrtića Ljubuški Viktor Grbavac kazao je kako je projekt nastao na inicijativu roditelja djece iz Vitine, a ideju je podržao i bivši gradonačelnik Nevenko Barbarić. Dolaskom novog gradonačelnika koji je osigurao značajna sredstva inicijativa je ponovo pokrenuta te je projekt realiziran i to uspješno. Pomoć nove ravnateljice vrtića Ane Bubalo, ravnateljice škole u Vitini Kornelije Biško te ostalih djelatnika vrtića i škole uvelike je doprinijela da vrtić zasja u najljepšem sjaju.

 

„Želim se zahvaliti Ljubušacima, članovima naše županijske vlade koji su u više navrata pomagali našu ustanovu kroz sve ove godine, ulagali u mlade i u budućnost. Hvala svima koji ste na bilo koji način pomogli da otvorimo ovaj vrtić i da imamo instituciju koja je jedna od pet najboljih u Bosni i Hercegovini. Dobro se dobrim vraća“, poručio je gospodin Grbavac.

Velečasni fra Petar Ljubičić je blagoslovio, a tete odgojiteljice Slađana Meljanac i Smilja Pavičević svečano otvorile vrtić presijecanjem vrpce. Tete koje su dugogodišnjim radom odgojile brojne generacije djece od gradonačelnika su na poklon dobile i divne bukete cvijeća.

Uz učenike i djelatnike Osnovne škole Tina Ujevića te djelatnike vrtića događaju su nazočili i tako podržali novu podružnicu: Toni Kraljević, dopredsjednik Vlade i ministar financija ZHŽ-a, Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća, Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine, David Grbavac, ministar Mup-a, Radoslav Luburić, ravnatelj HERAG-a, Jadranka Bošnjak, ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje i dr.

Pobjednik Dječjeg festivala „Na jedrima glazbe“ svojim glasom dodatno je uljepšao ovaj događaj posebno važan za Vitinjane izvedbom pobjedničke pjesme „Molitva“.

Vrtić u ponedjeljak službeno započinje s radom, a iz Gradske uprave koja je osnivač vrtića su obećali kako će u idućem proračunskom razdoblju smanjiti cijenu vrtića te u sljedeće četiri godine omogućiti svim roditeljima da njihova djeca besplatno pohađaju Dječji vrtić Ljubuški.