Home Crna kronika Pozadina priče o gay orgijama s gologuzim EU zastupnikom

Pozadina priče o gay orgijama s gologuzim EU zastupnikom

SHARE

Ovaj je vikend belgijska policija upala na seks-party u Bruxellesu, nakon što su utvrdili da se ne poštuju protuepidemijske mjere, a među posjetiteljima su zatekli i oskudno odjevenog Joszefa Szájera europskog zastupnika Fidesza, stranke mađarskog premijera Viktora Orbana, piše Slobodna Dalmacija. 

Ova je afera izazvala veliku buru u mađarskim i briselskim političkim krugovima, a kako i ne bi, kad su prisutni svi tabloidni začini: seks, droga, karantena, orgije, homoseksualci i političari. Briselski mediji pišu o razgolićenom bjeguncu i spominju gologuzog EU-zastupnika koji bježi od policije niz oluk zgrade.

Od uvođenja lockdowna u Belgiji je, naime, zabranjeno okupljanje više od četiri osobe. Nakon što je dobila dojavu da se krše propisane protuepidemijske mjere, u stanu u Rue des Pierres koji se nalazi iznad zatvorenog LGBT bara, belgijska je policija pokucala na vrata partijanerima.

Tamo su zatekli 25 muškaraca na privatnom partyju, a policija ih je prema standardnim protokolima legitimirala. Organi reda napisali su kazne, prekinuli zabavu i naredili razlaz. Nekoliko zatečenih  muškaraca policajcima je pokazalo diplomatske putovnice, a bilo je i onih koji su tvrdili da nisu ponijeli dokumente. Među njima mađarski parlamentarac, i to ne bilo koji, nego jedan od utemeljitelja konzervativne Orbanove stranke Fidesz koja se aktivno bori protiv LGBT zajednica.

  Jozsef Szajer

Joszef Szajer se, inače, voli predstavljati kao jedan od autora promjene Ustava 2011. godine u kojem je, između ostalog, Mađarska zaštitila instituciju braka kao odnosa muškarca i žene jer smatraju da time brane kršćanske vrijednosti. Szajer se smatra tvorcem nove mađarske pravne politike, a Orbanov je suradnik više od 30 godina.