Home Vijesti Pogledajte video o migrantima koji su platiti po 100 maraka da autobusom...

Pogledajte video o migrantima koji su platiti po 100 maraka da autobusom prijeđu u Hrvatsku (VIDEO)

SHARE

Policija Republike Srpske otkrila je skupinu od 45 migranata u selu Međeđa kod Kozarske Dubice. Migranti su u Međeđu došli organizirano, autobusom iz Sarajeva. Mještani kažu da ovo nije prvi put da migranti dolaze u ovo selo u pokušaju da se, prelaskom rijeke Save, domognu Europske unije.

Migranti kažu da su platili po 100 maraka kako bi autobusom došli iz prihvatnog centra Blažuj kod Sarajeva do Međeđe. Odbili su otkriti kome su platili prijevoz. Sa sobom su imali i čamce na napuhavanje, piše RTRS.

– Pokušavamo doći do Europe, do neke zemlje, ali vrlo je teško prijeći granicu – kaže Vostan iz Afganistana.

Autobus s migrantima došao je u Međeđu tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, putnici su izašli ispred kuće obitelji Šuvak. Odmah su se uputili prema Savi.

– Kad ih je autobus dovezao, ja nisam tad, u tom trenutku bio kod kuće. Međutim, kad sam ušao u kuću, ukućani mio kažu da je došao autobus s oko 50, 60 migranata i da su oni iskrcani i tom momentu su otišli. Zatim je majka prijavila policiji – priča Milan Šuvak.

U policiji ističu da su, zbog migranata, povećali prisustvo policijskih službenika na području uz rijeku Savu.

– Vezano za navedeni događaj, policijski službenici su informirali i nadležno Tužiteljstvo BiH, terenski centar za strance, kao i nadležnu jedinicu Granične policije BiH – naglašava Sretoja Vujanović, načelnik Policijske uprave Prijedor.

 

 

Migranti otkriveni u Međeđi upućeni su u najbliži prihvatni centar. Policija poziva građane da, ako uoče migrante, to i prijave, prenosi Dnevnik.ba