Home Vijesti Španjolci se nakon jednog dana u Međugorju vratili doma

Španjolci se nakon jednog dana u Međugorju vratili doma

SHARE
U Zračnu Luku Mostar u ponedjeljak je sletio zrakoplov iz Španjolske koji je dovezao grupu turista u jednodnevni posjet Hercegovini, te nakon nekoliko sati ponovno uzletio vrativši goste u njihovu zemlju.

Radi se o većoj grupi hodočasnika koji su charter letom Madrid – Mostar – Madrid doputovali zrakoplovom Boeing 737-400 španjolske kompanije Air Horizont iz Madrida, potvrđeno je iz Zračne Luke Mostar, javlja Klix.ba.

Na mostarskom aerodromu su ih dočekali autobusi kojima su organizirano posjetili Međugorje, a potom se vratili u Mostar, te istim zrakoplovom otputovali za Madrid.

Ova zrakoplovna linija s velikom grupom gostiju, za mostarsku zračnu luku je svojevrsno ohrabrenje nakon višemjesečne pustoši, te su iz ove komapnije izrazili nadu da će uskoro biti još ovakvih letova.

Mostarska zračna luka se nalazi u teškoj situaciji, a od pojave koronavirusa nije zabilježila niti jedan redovni let. Sve zrakoplovne linije su otkazane, a za uspostavu novih letova za sada nema nikakvih naznaka.

Hodočasnici iz Španjolske razbili su višemjesečnu monotoniju uzrokovanu koronavirusom i u Međugorju koje je zajedno s Mostarom pretrpjelo ogromne gubitke koje je gotovo nemoguće zbrojiti, jer su od očekivana dva milijuna posjetitelja ostali bez 70 posto turista.

Teško stanje u Hercegovini neke turističke radnike i ugostitelje koji su imali objekte u najmu prisililo je da stave ključ u bravu i za preživljavanje potraže negdje novu priliku, a drugi se spremaju na isti potez.

Oporavak od problema uzrokovanih pojavom koronavirusa još je neizvjestan na svim poljima.

Da bi bilo još gore kako svakodnevno raste broj osoba pozitivnih na Covid-19 moguće je očekivati nastavak agonije i novo produbljivanje epidemioloških, a time ekonomskih, socijalnih i svih drugih problema, što zabrinjava sve slojeve društva u BiH, prenosi Jabuka.tv