Home Gospodarstvo Dolazak Hrvata spašava turizam u BiH

Dolazak Hrvata spašava turizam u BiH

SHARE

Brojni Dalmatinci ni ove godine neće propustiti skijanje u BiH: Sve smo pripremili kao da nema pandemije, gosti nas stalno zovu za rezervacije
Ljubitelji snježnih radosti i skijanja ove će godine, izgleda, na skijanje moći ići samo u susjednu Bosnu i Hercegovinu, i to na Kupres, Blidinje, Vlašić, Bjelašnicu i Jahorinu.

Prema riječima djelatnika Skiportala Zagreb, skijališta u Austriji, Italiji, Francuskoj i Sloveniji sigurno neće početi raditi u siječnju, nego možda u ožujku. Međutim, zato će punom parom ove godine raditi skijaški centar na Kupresu Adria ski, u vlasništvu Zvonka Bagarića, kao i skijalište Risovac na području Parka prirode Blidinje.

Kako nam je kazao gazda kupreškog skijališta Bagarić, na skijanje će na Kupres doći najviše Dalmatinaca, a među njima Makarana.

– Prema upitima i rezervacijama, na skijanje nam dolazi 90 posto Makarana, od kojih je većina rezervirala smještaj, a mi smo skijalište pripremili kao da nema pandemije koronavirusa. Ma Makarani su vam ovdje kao doma i stalno nas zovu za rezervacije, kao i gosti od Zadra do Dubrovnika – ističe Bagarić, dodavši da su lani skijalište otvorili na Silvestrovo, tako da će ga i ove godine osposobiti do kraja godine i pustiti u funkciju.

SVE JE SPREMNO

– Mislim da unatoč koroni skijanje neće biti upitno jer pripremamo velik broj otvorenih objekata – dodaje Bagarić.

I u ski-centru Vlašić spremaju se za skijašku sezonu pa nam je tamošnja djelatnica kazala da već imaju dosta upita iz Hrvatske, dok su nam iz “Sunce hotela” kazali da se rezervacije, i to posebno iz Dalmacije, primaju u zadnji tren.

I na skijalištu Risovac na Blidinju Dalmatinci će ove godine guštati u snijegu, a kako nam je kazao djelatnik Ivan Rezo, sezona skijanja, naravno, ovisi o količini prirodnog snijega.

– Zasad imamo veliki interes Makarana za skijanje, koji ovdje na Risovcu provode vrijeme i ljeti i zimi. Skijalište nam je otvorenog tipa i sada imamo najviše upita od Makarana, Dubrovčana i Šibenčana. Nama nisu izdane nikakve mjere zabrane u vezi s otvaranjem skijališta, tako da se nadamo da će nam ova skijaška sezona proteći u najboljem redu – kazao je Rezo.