Home Društvo Humanitarna akcija u Ljubuškom: 400 pakata za potrebite, Grad će ove godine...

Humanitarna akcija u Ljubuškom: 400 pakata za potrebite, Grad će ove godine organizirati posjete i svim štićenicima domova diljem BiH

SHARE

Božić je i vrijeme darivanja, a u ovo vrijeme u Ljubuškom se tradicionalno organizira humanitarna akcija „Božić svima“ tijekom koje se dijele paketi s pomoći onima u potrebi.

Akciju pokreće Centar za socijalni rad Ljubuški, a u istu su uključene brojne institucije i gospodarski subjekti.

„Ovu akciju Centar za socijalni rad provodi dugi niz godina. Povodom Božićnih blagdana se sjetimo svih onih kojima je pomoć potrebna i dijelimo određenu pomoć. Ta pomoć naravno neće riješiti sve njihove probleme, ali to je ujedno i znak kršćanske tradicije, pomaganja i solidarnosti“, ističe Viktor Grbavac, ravnatelj Centra za socijalni rad Ljubuški.

On dodaje kako su se brojni već uključili i dali svoje priloge.

Uz Centar za socijalni rad, u akciji sudjeluju i Grad Ljubuški, Crveni križ Ljubuški, Ministarstvo financija ZHŽ-a, Skupština ZHŽ-a i veliki broj gospodarskih subjekata.

Zamišljeno je da preko 400 obitelji dobije božićne pakete. Riječ je o paketima s prehrambenim namirnicama, higijenskim potrepštinama.

„Volonteri su već počeli s pakiranjem paketa. Očekujem da će pakiranje biti završeno krajem slijedećeg tjedna tako da ćemo tada obavijestiti predsjednike mjesnih zajednica, oni će zajedno s djelatnicima Crvenog križa i Centra za socijalni rad i volonterima već idući tjedan izaći na teren i doći do adresa onih kojima je potrebna pomoć“, kaže Grbavac.

Akcija još traje, a Grbavac je uputio i poziv svima onima koji osjećaju da mogu pomoći da se jave Crvenom križu Ljubuški i daju onoliko koliko mogu.

„Dobro se dobrim vraća“, poručio je.

Novčane uplate možete izvršiti na žiro račun Grad Ljubuški – Centar za socijalni rad Ljubuški; UniCredit bank d.d., broj: 3380002210394750

Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj telefona Centra za socijalni rad Ljubuški 039-830-593.

Inače, Grad Ljubuški je ove godine pokrenuo još jednu hvalevrijednu akciju, osigurani su blagdanski paketi za Ljubušake koji blagdane provode u staračkim i drugim domovima diljem BiH.
„Grad Ljubuški na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem osigurao je financijska sredstva i nabavio pakete za sve Ljubušake koji se nalaze u domovima diljem BiH. Svi štićenici raznih domova će dobiti pakete. Također ćemo ih obići u domovima i posjetiti ih tako da osjećaju da nisu zaboravljeni i da znaju da mislimo i na njih“, objasnio je Grbavac.