Home Vijesti Mostarsko sveučilište pustilo u rad sveučilišni news portal

Mostarsko sveučilište pustilo u rad sveučilišni news portal

SHARE

Danas je s radom počeo news portal Sveučilišta u Mostaru (SUM) www.sumsova.com, koji će uz SUM TV, sveučilišne novine Universitas Mostariensis i proizvodnju radijskih sadržaja na SUM radiju čiji se početak djelovanja očekuje za prvi dio sljedeće godine, činiti produkcijski dio Medijskog i istraživačkog centra SUM-a.

”Cilj informativnog portala SUM SOVA je snažnije povezati Sveučilište u Mostaru s društvenom zajednicom u kojoj djeluje tako što će obradom i objavljivanjem tema namijenjenih studentima, znanstvenicima i svim društvenim skupinama zainteresiranim za znanstveno – nastavnu djelatnost objavljivati, između ostaloga, i informacije s tog područja”, kazao je voditelj Medijskog i istraživačkog centra Ilija Musa.

SUM SOVA informativni je portal koji će pružati sve najvažnije informacije o djelatnostima Sveučilišta u Mostaru, znanstvenim dosezima u BiH i svijetu kao i drugim aktualnim temama vezanim za studentski život.

Svojim radom omogućit će i praktičan dio nastave onima koji se namjeravaju baviti novinarstvom u budućnosti, priopćio je Medijski i istraživački centar SUM-a.

Glavna urednica portala Maja Marić kazala je kako portal stavlja snažan naglasak na sveučilišne teme, najprije vezane za studentski život, pozitivna profesionalna iskustva studenata i nastavnika, aktualne društvene probleme vezane za znanost i obrazovanje, a posebno će se obrađivati svi segmenti djelovanja Sveučilišta u Mostaru i njegove uloge u društvenoj zajednici.

”Portal je namijenjen i široj publici jer, pored studentskih vijesti, donosi i aktualnosti iz vanjske i unutarnje politike, društva, kulture, sporta, gospodarstva i tehnologije. Sve važne informacije na jednome mjestu”, kazala je Marić, prenosi Bljesak.info.