Home Život Lucija Marijanović: ‘Ja sam Hercegovka zaljubljena u modu’

Lucija Marijanović: ‘Ja sam Hercegovka zaljubljena u modu’

SHARE
Lucija Marijanović kaže kako se još kao dijete po tri puta presvlačila, a modu jednostavno obožava, te je progovorila za Večernjakovu Divu.

Kako bi se predstavila u nekoliko rečenica?

– Hercegovka zaljubljena u modu since day one. Mama kaže da sam se još kao mala tri puta dnevno presvlačila i slagala kombinacije. Kućanica i mama dvoje djece, pa sam sad još zaluđena i dječjom robicom. Muž je baš sretan zbog toga ha-ha. Moda predstavlja neki moj način kojim iskazujem kreativnost. Zabavno je. Volim se srediti i ako ću samo do trgovine, iako mi je ove 2020. godine najnosiviji komad odjeće bila pidžama.

Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je spontano?

– Što se tiče spremanja, to je sad, uz malu djecu, što brže – to bolje. U vremenu prije djece, trošila sam po pola dana na spremanje i presvlačenje. Sad je 15-ak min za oblačenje i šminkanje, naravno ako je frizura već spremna. Kombinacije većinom dolaze spontano. Ali u glavi imam bezbroj zacrtanih koje mi dolaze kako se inspiriram outfitima ostalih cura na Instagramu.

Kako bi ukratko opisala svoj trenutačni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

– Pa rekla bih da je to street style. Volim kombinirati najrazličitije komade, a nekad ću baš biti jednostavna ili ženstvena. Ovisi o danu i kako se osjećam. A bilo je tu svega i svačega u zadnjih nekoliko godina. Kad vidim neke kombinacije, pitam se gdje mi je bila pamet. Ali eto, to mi je tada bilo baš super. Kako sam se mijenjala ja tako i stil. Volim pratiti trendove, ali i zadržati sebe i imati to nešto po čemu sam ja – ja.

Je li bilo teško slagati stajliš kombinacije u trudnoći?

– U trudnoći mi je većinom bilo zabavno slagati kombinacije, iako je bilo i dana kad misliš da ništa ne izgleda dobro na tebi. Ima tih nekih nekoliko basic komada bez kojih ne bih mogla kao što su je jeans. Njih kupim za broj veće i uvijek imaš siguran outfit kad nemaš inspiracije za drugo. A i prednost ljetne trudnoće je što kao spas dolaze lepršave haljine i suknje.

Što najviše voliš nositi ove jeseni/zime?

– Ove zime su mi broj jedan bijele military čizme. Njih sam upravo kupila i obožavam ih. Nekako podignu svaku i najjednostavniju kombinaciju. Uz to i neki dobar kaput i oversize pletivo i nema zime. Nezaobilazan je i komad od kože, pa sam se zaljubila u crni kožni sako, koji je odličan i lagan za kombiniranje. I, naravno, meni kao velikom hatloveru, šešir na kraju da začini svaku kombinaciju.