Home Zanimljivosti Prešao čitavo more da bi vidio curu pa ga uhitili zbog lockdowna

Prešao čitavo more da bi vidio curu pa ga uhitili zbog lockdowna

SHARE
Kao na filmu. Momak je unajmio jet ski i vozio po ledenom i nemirnom moru da dođe do otoka Man, a zatim je satima pješačio do svoje drage, no policija se nije smekšala i strpala ga je u zatvor jer nije poštivao mjere “lockdowna”.

Dale McLaughlan iz Ayrshirea na jugu Škotske zaljubio se u rujnu kada je radio na otoku Man, autonomnom britanskom području u Irskom moru.

Kad mu je ugovor istekao taj 28-godišnji Škot silno je želio vidjeti svoju djevojku no okrutna pandemija covida-19 u tome ga je omela jer su vlasti otoka Mana, koji je zapravo blizu Škotske, zabranio dolazak ljudima koji nisu stalni stanovnici.

U očaju McLaughlan je unajmio jet-ski kojim nikad nije upravljao pa njime krenuo do 40 kilometara udaljenog otoka.

Izračunao je da će mu trebati 40 minuta, no prijelaz nemirnog mora temperature približno 8 stupnjeva Celzijevih otegao se na više od četiri sata.

Kada je stigao hrabro je krenuo dalje i pješačio 24 kilometara do kuće svoje drage, prenosi BBC izvatke iz sudskog spisa. Njih su se dvoje zabavljali po noćnim klubovima gdje ga je uočila policija i uhitila zbog ilegalnog ulaska na otok, prenosi Hina.

Lokalni sudac dosudio mu je mjesec dana zatvora jer je “svjesno i s predumišljajem prekršio mjere zatvaranja na otoku Man”, unatoč pozivima njegova branitelja da bude milostiv jer je okrivljeni depresivan.