Home Crna kronika UBIJEN ZBOG KORISTOLJUBLJA NAKON DOGOVORA O SEKSUALNOM ZADOVOLJAVANJU: Detalji zločina u BiH

UBIJEN ZBOG KORISTOLJUBLJA NAKON DOGOVORA O SEKSUALNOM ZADOVOLJAVANJU: Detalji zločina u BiH

SHARE

Završena je istraga u vezi ubojstva profesora Stipe Perkovića u Livnu, kojeg je, kako navode, šalom zadavio 22-godišnji prosjak Nico zvani Ano.

Profesora u mirovini je skupo koštalo poznanstvo s prosjakom, a motiv zločina je, najvjerojatnije, koristoljublje.

Zbog osnovne sumnje na ubojstvo, sudac Nedim Begić jučer je, na prijedlog tužioca, odredio jednomjesečni zatvor Aurelu Nicu iz Kruščice, prenosi Avaz.

Zatvor je glavnom osumnjičenom određen od trenutka uhićenja 18. prosinca i trajat će do 18. siječnja 2020. godine.

Zločin se odvio 17. prosinca oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice ‘Kaselj’ uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo.

Dogovorili se za spoj

U prijedlogu je navedeno kako se na tu lokaciju osumnjičeni dovezao sa Perkovićem u njegovom Mercedesu nakon što su se prethodno dogovorili kako će se tamo ‘seksualno zadovoljavati’.

– Dok su bili u vozilu, Nico je desnom rukom uhvatio Perkovića oko vrata, a lijevom povlačio desnu ruku kako bi ga što jače stisnu. Zatim je uzeo njegov šal i stezao ga dok nije prestao disati. Tijelo je izvukao van iz vozila te ga prekrio travom – navode u prijedlogu.

Nakon ubojstva, Nico mu je izvadio novčanik iz džepa i ukrao otprilike 460 kuna.

Mediji iz BiH prenose kako je osumnjičeni prosio u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, kolica je ubacio u gepek auta žrtve s kojim je i pobjegao prema Zenici.

Sreo rođake pa otišao na piće

Na putu je susreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da odu s njim na piće. Sva trojica su uhićena, a rođaci su nakon ispitivanja pušteni na slobodu.

Obdukcija je u tijeku. Istraga će utvrditi je li ubojstvo s namjerom ili ubojstvo iz nehaja.

Zatvor mu je određen zbog opasnosti od bijega. Naime, Nico nema osobnu iskaznicu te bi tada njegova lokacija bila nedostupna policiji, piše Relax portal Livno.