Home Crna kronika TRAGEDIJA U BIH: Poginuo humanitarac prilikom pada

TRAGEDIJA U BIH: Poginuo humanitarac prilikom pada

SHARE
Instruktor ronjenja, veliki humanitarac Vladimir Vujasinović Miko (46) iz Laktaša poginuo je u nedjelju nakon što se okliznuo i pao sa stijene visoke oko 15 metara u kanjonu rječice Cvrcka u Živinicama kod Kneževa, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Vujasinović, koji je bio i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Srpske, u nedjelju je istraživao kanjon Cvrcke.

Vodio je ekipu da bi prošli i snimili kanjon sa zimskim motivima, prolazeći kroz njega i penjući se liticama.

Izvor blizak istrazi je pojasnio da je do nesreće došlo kada se, dok se penjao, okliznuo sa stijene i pao sa visine od oko 15 metara.

Njegove kolege i ronioci uz pomoć pripadnika SAJ-a, učinili su sve da bi pokušali da mu spasu život, ali, nažalost, Vujasinović je podlegao.

– Nakon što je pao bio je živ i pozvao je kolege u pomoć. Ta ozljeda u početku nije izgledala kobno, ali je ubrzo izgubio svijest. Kada su ga iznijeli nakon nekoliko sati iz kanjona, liječnici su mogli samo konstatirati smrt – kazao je izvor blizak istrazi.

Vujasinovićevi poznanici kažu da je on bio veliki humanitarac koji je sudjelovao u akcijama spasavanja brojnih života u Srpskoj i šire.

Bio je osnivač Ronilačkog kluba (RK) “Gnjurac” u Laktašima, u kojem je radio kao instruktor ronjenja, a bio je ronilac u RK “Buk”, kao i član Gorske službe spašavanja (GSS) i često je nagrađivan za humanitarna djela.

Inače, u slobodno vrijeme bavio se sportskom disciplinom “kanjoning”, odnosno istraživanjem kanjona rijeka.

Predsjednik RK “Buk” Borislav Trninić kazao je da je Vujasinović bio prava “ljudska gromada”.

– Njegov odlazak je naš veliki gubitak. Bio je vrsan planinar, sportista, džudista… ma ne znam ni na kojem je polju sve bio uspješan. Prije svega bio je veliki čovjek i prijatelj – rekao je Trninić, piše Glas Srpske.